Playoffide avaring: San Jose Sharks vs Los Angeles Kings

Kaks aastat tagasi sai Los Angeles Kings esimeseks konverentsi viimast asetust omanud Stanley karika võitjaks. Vaikselt hiiliti vastastele ligi ja murti väravavaht Jonathan Quicki suurepärasele vormile tuginedes kõik maha. Võib öelda, et tänavu on Kings sarnasel positsioonil. Playoffidesse jõuti küll kõrgema asetusega, aga keegi eriti Kingsi karikavõitjaks ei paku. Nüüd minnakse juba avaingis vastamisi vana tuttava San Jose Sharksiga, kes murti aasta tagasi maha konverentsi poolfinaalis.

(foto: Harry How/Getty Images)
Omavahelised põhihooaja mängud

Sharks 2 - 1 Kings
Pavelski, Couture - Nolan
Sharks 0 - 1 Kings
Kopitar
Kings 4 - 1 Sharks
Martinez, Toffoli, Carter, King - Marleau
Sharks 3 - 2 (pärast karistusviskeid) Kings
Pavelski, Thornton x 2 - Carter, Doughty
Kings 4 - 3 (pärast lisaaega) Sharks
Doughty, Stoll, Williams, Kopitar - Vlasic, Pavelski, Couture

Sharks

Olles liigaga liitunud hooajal 1991/92 on Sharks kiirelt tõusnud üheks lääne ohtlikuimaks meeskonnaks. Playoffidest on rohkelt kogemusi saadud ja viimase viie hooaja jooksul ka kaks korda konverentsifinaalis mängitud. Vaid viis korda on playoffidest eemale jäädud ehk siis, kes tahab lõpumängudes ilma teha, see peab kindlasti olema suuteline murdma maha Sharksi maha. Todd McLellani poolt juhendataval meeskonnal on olemas kõik komponendid tõusmaks Stanley karika võitjaks. Antti Niemi näol tippväravavaht, mitmed kindlad kaitsjad eesotsas olümpiavõitja Marc-Edouard Vlasiciga ja terve kapi täis ohtlikuid ründajaid. Sharksil on mitmeid trupe ja vähe nõrkuseid, kui üldse. Trumpide seas ka koduhall, mida hellitavalt kutsutakse "Hai akvaariumiks". Igipõlise rivaali Kingsi vastu saab samuti kodus alustada ja seeria võitja otsustamisel võibki lõpuks see maksta.

Jälgi teda: Brent Burns

Vaatasin Sharksi tulemusi ja jõudsin ühele selgele arusaamale. Kui Burns punkte kirja ei saa, siis meeskond kaotab. Kaitsjast ründajaks vormitud mees osales 24. Sharksi kaotusmängus. Neist vaid kuus olid sellised, kus Burns vähemalt ühe punkti sai. Ehk siis, kui tema on null, siis on tihti nii ka kogu meeskonna mänguga. Ta on tõeline duracelli jänese tüüpi mängumees, kes oma kaitsetegevusega annab meeskonnale energiat ja samuti särab ka rünnakul. Eelpool mainitud kuuest kaotusest neli olid üheväravalised.

Kings

Kings teenis rohkelt kiidusõnu oma kaitsemängu poolest ja põhihooaeg lõpetatigi selles arvestuses parimana - enda selja taha lasti vaid 2 väravat mängus. Kuhu jäi aga muu? Näiteks rünnaku poolest oli Kingsist halvemaid meeskondi vaid neli. Hooaja alguses elati kaitse najal hästi ja suudeti kokku seada mitmeid ilusaid võiduseeriaid. Kui aga selja tagune alt vedas, siis sattus sisse ka halbu kaotuste seeriaid. Piinlikuim neist ehk jaanuari teises pooles kui kümnest kohtumisest võideti vaid üks. Põhihooaeg saadeti ära nelja kaotusega viiest mängust. Kas selline "kuum-külm" meeskond on võimeline karika peale mängima? Quick peab olema taaskord 2012. aasta tasemel. Playoffides ei saa endale pikki kaotuste jadasid lubada, seega peab Kings olema selgelt stabiilsem kui hooaja varajasemas faasis. Käes on aeg, kus ka kaks järjestikust lüüasaamist oleks katastroof.

Jälgi teda: Mike Richards

Anze Kopitar ja Jeff Carter on selgelt Kingsi kõige ohtlikumad ründajaid, kuid ärge unustage Richardsit! Sellele mehele meeldib playoffides mängida. 98 mänguga seni 77 punki. Aasta tagasi 15 matšiga 12 ja Kingsi kuldsel aastal 20-ga 15. Põhihooajal liikus ta vaid pool punkti per mäng tempos, aga tema poolt võib oodata playoffides plahvatamist ja vaadates Kingsi nukrat seisu rünnakul, siis oleks see ka igati tervitatav.

Ennustus: Sharks edasi 4-3

Need meeskonnad nautisid aasta tagasi kodujääl üksteise kottimist ja arvan, et tänavu läheb täpselt samamoodi. Küll aga ainsaks erinevuseks see, et kuna Sharksil on eelis, siis saadakse ise edasi. Tulevad kahtlemata põnevad mängud ning kaotajad jäävad kindlasti kiruma mõnda enda tegemata jätmist. Juba selle arvelt, et ka järgmine ring tuleks huvitav pakun aga edasi Sharksi. Kahtlen kas Kingsil rohkem kui üheks seeriaks jaksu on.

Kommentaarid