Penguins mängis tulega, aga näppe ei kõrvetanud

Columbuse Nationwide Arena oli järjekordselt puupüsti täis. Ilusa žestina oli isegi meeskonna noor ründaja Cam Atkinson käinud fännidele mängupileteid ostmas. Rohkelt meelelahutust pakkunud Blue Jacketsi ja Pittsburgh Penguinsi ülesandeks oli taas publikut lõbustada ning seda ka tehti. Penguins haaras küll 35. minutiks 4-0 eduseisu, aga see hakkas viimasel kolmandikul sulama nagu kevadine lumi ja lõpuks pääseti vaid üle noatera. 4-3 võidu toel jäi Penguins kogu seeria arvestuses peale numbritega 4-2.

(foto: Jay LaPrete/AP Photo)
Penguinsi peatreener Dan Bylsma katsetas viiendas mängus Jevgeni Malkinit ja Sidney Crosby't samas kolmikus ning kaks superstaari olid kõrvuti Blue Jacketsit terroriseerimas ka kuuendas mängus. Malkin muljetas enne kohtumist sellest, kuidas Crosby'ga mängimisel jääb talle rohkelt tegutsemisvabadust, kuna kogu tähelepanu läheb meeskonnakaaslase peale. Teooria tuli ka kohe praktikas välja, kui Malkin viis Penguinsi 9. minutil 1-0 ette. Väravale eelnenud olukorras olid tervelt kolm vastase mängijat kogunenud Crosby't takistama.

Malkin lõpetas õhtu karjääri teise playoffide kübaratrikiga. Penguinsi särgis on neid enim kolme näol kirja saanud vaid Mario Lemieux. "Teise ringi minnes oleme nüüd palju enesekindlamad ja ma loodan, et seal õnnestub mul veelgi rohkem skoorida," ütles Malkin, kes lõpetas 9-mängulise playoffide väravatepõua.

Crosby põud kestab juba üle kümne mängu, aga järjekordselt sai ta enda nimele ühe söödupunkti. Kanadalane rõõmustas koos Bylsmaga, et seeria lõpuks läbi sai. "Tegu oli uskumatult raske 1. ringi vastasega," tunnistas Penguinsi peatreener.

Jacketsi come-back'i üritus algas kümme minutit enne lõppu. Vaid viie minutiga saadi kaotusseis üheväravaliseks, kuid lisajale mängu viia siiski ei õnnestunud. "Pärast kolmandat väravat uskusin tõepoolest, et saadame korda ime, nagu kaks mängu tagasi," ütles Jacketsi peatreener Todd Richards.

Penguinsi puurivaht Marc-Andre Fleury seisis aga viimastel minutitel kindlalt ja sai lõpuks kirja 24 tõrjet. Ka enne vastase ootamatut kolmeväravalist seeriat säras tegelikult Fleury mitme olulise tõrjega, seega teda lõpuhetkede närvilises seisus süüdistada ei saa. Fleury sai pärast mängu ka kõva ego upituse, kui Crosby tunnistas, et tema arvates oli väravavaht kogu seeria vältel Penguinsi parim mees.


Järjekordselt pidi Penguins hakkama saama ilma kaitsja Brooks Orbikuta. Kohtumise käigus jäädi ilma ka Joe Vitalest ja kolmanda värava autorist Brandon Sutterist. Seegi võis olla põhjuseks, miks sai Jackets lõpus närvikõdi pakkuda.

Penguinsi järgmise ringi vastane tuleb paarist New York Rangers - Philadelphia Flyers.

Kommentaarid