Ducks pani Sharksi paika, idas pandi playoffide uks lukku

Anaheim Ducksi ja San Jose Sharksi vahelises vastasseisus selgus tänavune Vaikse ookeani divisjoni meister ja seeläbi läänekonverentsi 2. asetuse saanud meeskond. Hooaega võimsalt alustanud Ducksile hiilis hooaja viimastel nädalatel Sharks külje alla, kuid teenitult haaras ihaldatud koha endale siiski Ducks. Suureskoorilise matši võitis kodus mänginud Ducks 5-2. Selle tulemuse järgselt on nüüd ametlikult teada ka esimene playoffide vastasseis. Sharks mängib Vaikse ookeani kolmanda meeskonna Los Angeles Kingsiga.

(foto: Jae C. Hong/AP)
Võib öelda, et kohtumist domineeris rohkem Sharks. Väravale visked 38-30, jõuvõtted 33-25 ja külalised läksid ka kohtumist kaitsja Jason Demersi haruldasest väravast juhtima. Kui Ducks on hoos, siis ollakse aga vaat, et peatamatud. Seda on tõestatud terve hooaja vältel ja nii läks seegi kord. Kiirelt pandi väravaesine pidu püsti ja enda puuris tegi järjekordse kena mängu John Gibson, kes alles eelmises kohtumises Vancouver Canucksi vastu oma NHL-i debüüdi tegi. Tolles 3-0 võidumängus sai 20-aastasest puurilukust noorim väravavaht alates hooajast 1985/86, kes oma avamängust puhaste paberitega väljunud.


Huvitaval kombel jäi hooaja kokkuvõttes Sharks Ducksi vastu mängudega peale 3-2. Kõik võidud tulid kodujääl. Ducks võitis Vaikse ookeani divisjoni teist hooaega järjest, kuid mullu tabas meeskonda kurb saatus kui playoffide avaringis Detroit Red Wingsi vastu kolisedes välja lennati.

Idas on täna rohkelt pisarate pühkimist. Põhihooaja viimast nädalat alustasid mitmed satsid lootusrikkalt, kuid konkurentide kindel mäng tähendab siiski playoffide ukse sulgumist. Oma positsioonid säilitasid Detroit Red Wings ja Columbus Blue Jackets.

Sinijakid alistasid läinud ööl ajaloolises kohtumises Dallas Starsi 3-1 kindlustades sellega klubi ajaloo alles teise playoff-koha. Red Wings sai oma 23. järjestikuse playoff-koha karistusvisete kaotusega Pittsburgh Penguinsi vastu. Kohtumist juhtiti küll kaks korda, aga Penguinsi power play oli hoos tuues kaks James Neali väravat. Eduka come-back'i tegi ka tõsisest traumast taastunud Kris Letang. Üllatavalt palju jääaega (22 ja pool minutit) saanud kaitsja arvele läks üks söödupunkt. Karistusvisete seerias säras väravavaht Marc-Andre Fleury.

Kommentaarid