Simmondsi kübaratrikk jättis Flyersi ellu, fännid läksid kaklema!

Philadelphia Flyersil oli läinud ööl New York Rangersi vastu hädasti võitu vaja, et playoffide avaringi seeriat pikendada ning sellega saadi ka hakkama. 5-2 võidumängu kangelaseks tõusis kübaratriki teinud Wayne Simmonds. Kui Claude Giroux varasemaid sõnu võis lihtsalt pidada tema ülimaks enesekindluseks, siis nähtavasti on see saatmas kõiki Flyersi mängumehi. Enne kuuendat matši ütles nüüd Jakub Voracek, et selles pole küsimustki kas seitsmes mäng tuleb või ei. See on täna üks kolmest (!) kavas olevast seitsmendast mängust.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Simmonds tegi oma triki ära hetkeks, mil teisest kolmandikust jäi veel mängida ligi viis minutit. Kaks tabamust sündisid ülekaalus mängides. Kuue mänguga on tal nüüd kirjas neli väravat ja viis punkti. "Me hoidsime koguaeg survet üleval. Meil tekkisid mitmed järelvõimalused, mängisime kõik olukorrad lõpuni ja see saigi otsustavaks," märkis kübaratrikikangelane ise pärast mängu.

Ühtlasi sai 25-aastasest kanadalasest esimene mängija, kes playoffides Henrik Lundqvisti vastu ühes kohtumises kolm väravat on visanud. Kuningas Henrik tegi lõpuks vaid 19 tõrjet ja tema tööpäev lõppes koos teise kolmandikuga. "Hakkasin juba mõtlema 7. mängule," tunnistas rootslane. "Ei maksa liialt asju üle analüüsida, meil on 7. mäng kodus."

Vastaste puuris tegi Steve Mason 34 tõrjet. "Tegin alguses paar head tõrjet, mis andsid ülejäänud kohtumiseks hea tunde," selgitas Mason, kes naljatles, et ega enne 7. kohtumist väga palju teha ei saagi. Tuleb rongi peale istuda ja vaadata ära vahele jäänud osad oma lemmikseriaalist "Scandal".


Flyersit ootab järjekordne reis Madison Square Gardenisse, kust viimastel aastatel tulnud vaid masendavad tulemused. 2. mängus saadud 4-2 võit oli esimene üle üheksa mängu. Läinud ööl kolm punkti (üks värav + kaks söötu) kogunud Giroux'd see aga ei näi heidutavat: "Kui võidame 7. mängu Madison Square Gardenis, siis on see veel erilisem tunne."

Kui need kaks omavahel aastal 1974 viimati 7. mängu pidasid, siis võitis otsustava kohtumise Flyers 4-3. Samal aastal võitis ka Flyers oma ajaloo esimese Stanley karika.

Loodetavasti möödub otsustav matš ilma vahejuhtumiteta, mida ei saanud öelda kuuenda mängu kohta. Selles olukorras oleks kaklemise eest saanud mehiselt karistusminuteid jagada.


Otsustav lahing (loodetavasti vaid jää peal) algab meie aja järgi tuleval ööl kell 2.

Kommentaarid