Bruins viigistas Jeesuse silme all seeria Red Wingsiga

Jeesus Kristus ilmus TD Gardenisse Boston Bruinsit toetama ja ei pidanud pettuma. Avakohtumises Detroit Red Wingsi vastu nulli peale jäänud Bruins paugutas seekord neli tükki ja noppis 4-1 võidu. Esimeses matšis suurepärase kaitsemänguga silma paistnud Red Wings oli nagu teine meeskond ja avavärav anti vastastele lausa kandikul ette. Jeesus sattus küll pahandustesse kohalike turvameestega ja viidi ka hetkeks tribüünidelt minema, kuid tõsiseid tagajärgi see siiski talle ei tähendanud ning ta valiti ka õhtu parimaks fänniks.

(foto: Twitter @CLNS_JaredWeiss)
Bruins tegi väga võimsa avakolmandiku. Väravale visetega jäädi näiteks peale 18-10. Tegutseti ka efektiivselt, kuna riietusruumi võeti kaasa 2-0 eduseis. Oma karjääri esimesed playoffide väravad said kirja Justin Florek ja Reilly Smith. Lisaks rohketele väravale visetele tõi avakolmandik endaga ka kõvasti karistusminuteid. Neid oli kahe peale kokku 20. Edasise mängu jooksul pandi nendele juurde vaid 8 minutit. Hokifännist Jeesuse kõrval pakkus õhtu jooksul nalja ka Reilly vanema venna Brendan Smithi üritus Zdeno Charat võitlema meelitada, kuid Bruinsi hiiglase kasvu kapten otsustas Red Wingsi kaitsja siiski elu ja tervise juurde jätta


Mängu parimaks valitud Bruinsi väravavaht Tuukka Rask tegi 34 tõrjet. Red Wingsi ainukene värav tuli suuresti õnne kaasabil. Külaliste puurilukk Jimmy Howard pidi pärast kuuma esimest kolmandiku seisma silmitsi vaid 11 väravale viskega. "Pärast seda, kui avakohtumises nulli peale jäime, oli oluline alguses võimalikult palju pealeviskeid teha," ütles noorem Smith, kelle tabamus sündis 5 vs 3 olukorras. Kommenteerides venna üritust Charaga jõudu katsuda, ütles Smith, et soovitaks tal leida jõukohasem partner.


Red Wingi peatreeneri Mike Babcocki sõnul oli kaotuse põhjus lihtne. "Me olime ebaefektiivsed, nemad võitsid lahingud ja olid kiired, meie olime aeglased," ütles Babcock. Kuna kaks Bruinsi tabamust sündisid arvulises ülekaalus olles, siis kritiseeris Babcock ka omade distsipliini puudumist, küsides: "Tuleb otsustada, mida teha, kas mängida vastaste taktikepi järgi või näidata oma mängu?"

Sellele küsimusele saavad Red Wingsi mängijad otsida vastust kaks päeva. Kodujääl peetakse esimene lahing meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Kommentaarid