Kas Blues jätkab Ken Hitchcockiga?

Ken Hitchcock on legendaarne peatreener. Sellele ei vaidle mitte keegi vastu. Ta on Dallas Starsi kaks korda karikafinaali tüürinud ja korra selle ka võitnud, aastal 1999. Columbus Blue Jacketsile tõi ta kümme aastat hiljem klubi ajaloo esimese playoff-koha. Hinnatud spetsialistina kaasati ta tänavu ka Kanada koondise juurde ja seegi lõppes edukalt. Tema kvaliteedis ei kahtle mitte keegi, kuid playoffide avaringis välja kukkumine on St. Louis Bluesi jaoks selge altminek.

(foto: Gene J. Puskar/AP Photo)
Hitchcock saabus Bluesi tüüri juurde hooajal 2011/12. Olles eelneval kuuel hooajal playoffides mänginud vaid korra, juhtis Hitchcock meeskonna kindlalt tagasi Kesk divisjoni tippude sekka. Ta juhendas meeskonda 69. mängus, millega koguti 97 punkti - 1.4 mängu kohta. Presidentide trofee võidust jäi tema debüüthooajal puudu vaid kaks punkti. Meeskond langes playoffide teises ringis Los Angeles Kingsi vastu.

Mullune lühendatud hooaeg lõpetati 48-st mängust 60. punktiga - 1.25 mängu kohta. Hooaja lõpetas taas Kings. Seekord avaringis.

Tänavu kogus Blues 82. mänguga 111 silma - 1.35 mängu kohta. Meeskond oli teel klubi ajaloo teise Presidentide trofee võidu suunas, kuid põhihooaeg lõpetati kuue järjestikuse kaotusega. 117. punktiga sai põhihooaja parimaks hoopis Boston Bruins.

Kehv põhihooaja lõpp tähendas kas seda, et Blues sai playoffide avaringiks vastiku vastase - karikakaitsja Chicago Blackhawksi. Seeriat alustati küll kahe järjestikuse võiduga, kuid seejärel variseti kokku ning hooaeg on enne maikuud lõppenud.

See on selge läbikukkumine arvestades, et Bluesi nähti hooaja algusest saadik ühe karikavõidu favoriidina ja tänavu oleks meeskond pidanud playoffides vastu pidama vähemalt kauem kui 1-2 ringi. Väravavaht Ryan Milleri hankimine kinnitas veelgi neid arvamusi, kuna selle järgselt ei olnud meeskonnal justkui enam mitte ühtegi nõrka külge. Aga äkki oli selleks siiski just Hitchcock?

Bluesi ootavad suvel ees tähtsad otsused. Lisaks sellele, et lõppevad mitmete mängijate lepingud, tuleb jõuda arusaamale ka selle suhtes, kas Hitchcock on õige mees klubi karikavõidule tüürima või mitte? 62-aastane peatreener suutis viimati oma juhendatud meeskonna playoffide teisest ringist kaugemale viia tervelt kümme aastat tagasi.

Kommentaarid