Blue Jacketsi magus nädal sai mõruda lõpu

Columbus Blue Jackets sai sel nädal tähistada playoffidesse jõudmist, mis klubi ajaloos juhtunud alles teist korda (esimene 2008/09), kuid samuti tuli vastu võtta ka üks kurb uudis. Nathan Horton, kes kirjutas ennast sel nädalal kummalise rekordiga ajalooraamatutesse, jääb playoffidest eemale. Mullu Boston Bruinsi eest suurepäraselt lõpumänge pidanud ja 22 kohtumisega 19 punkti toonud ründaja pidi minema alakehavigastusega operatsioonile. Mängupausi pikkuseks hinnatakse kuus nädalat.

(foto: Jason Mowry/Icon SMI)
Teoorias on muidugi veel võimalik, et Horton saab playoffides mängida. Selleks peab aga Blue Jackets jõudma vähemalt idakonverentsi finaali. See näib väga ebatõenäolisena, sest juba avaringis tuleb siis auti lükata, kas Pittsburgh Penguins või Boston Bruins. Mõlemad on idas tänavu domineerinud.

Horton liitus Blue Jacketsiga läinud suvel, mil Bruins polnud valmis tema lepingut pikendama. Suured mängud playoffides olid mehe palganumbri tõstnud lakke. Vaba palgafondi oli aga küllaga Blue Jacketsil, kes mehe kõhklemata enda rivistusse tõi. Seda olenemata asjaolust, et teda ootas ees õla operatsioon, millest taastumine võttis aega kolm kuud.

Rohkete vigastuste järgselt võib öelda, et Blue Jackets on Hortoni hankimisega valusalt näppu lõiganud. Enne Bruinsisse siirdumist Florida Panthersit esindanud ründajale makstakse 7 aasta peale 37.1 miljonit dollarit (26.7 miljonit eurot). Olles tänavu 34 mänguga toonud 19 punkti (5 väravat) on hetkel ühe punkti hind üle miljoni euro!

Kommentaarid