Penguins ja Avalanche edasipääsust ühe sammu kaugusel

Pittsburgh Penguins ja Colorado Avalanche, kes vastavalt Columbus Blue Jacketsi ja Minnesota Wildi olid üsna ohtliku positsiooni peal, mängud 2-2 viigis, suutsid ennast siiski väljakukkumise lävelt päästa. Penguins näitas kodujääl võimu ning numbrid 3-1 olid vastase jaoks pigem meelitavad. Avalanche päästis teist korda oma seeria ajal kohtumise hilise tabamusega lisaajale ja noppis siis võidu ära. Seega, selle asemel, et järgmises matšis närveldada võimaliku väljakukkumise pärast, saavad Penguins ja Avalanche sihtida hoopis edasipääsu. Jacketsi ja Wildi jaoks on aga olukord vastupidine.

(foto: USATSI)
Blue Jackets alustas oma kohtumist väga hästi, aga nagu ikka selles seeria on olnud, siis eduseis oli pigem negatiivne asjaolu. Boone Jenner viis meeskonna avakolmandiku teises pooles arvulisest enamusest ette. Me kõik teme, et magavat karu ei maksa torkima minna, aga nähtavasti pole soovitatav sama teha ka pingviinide puhul. Penguins võttis jalad kõhu alt välja ja vaid Sergei Bobrovski supermäng päästis jakid hullemast kaotusest.


Ülemine pilt näitab kohtumise jooksul sooritatud pealeviskeid. Väravale leidsid teekonna lõpuks 51. Jacketsil vaid 24 ehk siis ülekaal oli meeletu. "Me võitlesime kõvasti, mängisime agressiivselt ja meeleheitlikult. See ei too endaga alati kaasa 50 väravale viset, kuid see on meie stiil," ütles järjekordselt nulli peale jäetud Sidney Crosby. Penguinsi kapten pole nüüd skoorinud tervelt kümnes järjestikuses playoff-mängus. Jevgeni Malkin pole seda teinud üheksas järjestikuses matšis.

"Nende peatreener esitas neile väljakutse ja nad vastasid sellele," ütles Blue Jacketsi peatreener Todd Richards. "Me peame nüüd sama tegema järgmises kohtumises.


Olgugi, et Penguinsi väravavaht Marc-Andre Fleury järjekordselt ei tegutsenud kõige paremini Jacketsi värava puhul, siis suuri etteheiteid talle siiski teha ei saanud. Osalt kindlast seetõttu, et tema jaoks oli tegu üsna rahuliku tööpäevaga. "Peame rohkem litreid Fleury suunas pommitama. Liiguvad jutud, et ta pole parimas hoos, aga me ei pannud teda piisavalt palju proovile," ütles Ryan Johansen.

Penguins sai koosseisu tagasi märtsis Florida Panthersist hangitud Marcel Goci, kuid mängis ilma Brooks Orbikuta.

Colorado Avalanche saadeti peatreeneri Patrick Roy poolt mängule väga innustavate sõnadega. Alustati väga agaralt ja lõpuks saadi kokku 35 väravale viset, mida ligi kolm korda rohkem kui neid oli eelmises matšis.

Ennast said taas käima ka meeskonna kõige ohtlikumad mehed. Nathan MacKinnon kogus kolm punkti, nende seas ka lisaajal võidu toonud tabamus. Punktid teenis ka Gabriel Landeskog ja Paul Stastny, kes olid koos MacKinnoniga kaks eelmist kohtumist kuival olnud.

(foto: Jack Dempsey/AP)
Stastny ja MacKinnon hoiavad punktide arvestuses playoffide esimest kahte kohta. Viimane on liider kümne silmaga. "See kutt on eriline ja on väga hea, et ta meie satsi kuulub," ütles normaalaja lõpuhetkedel mängu lisaajale viinud P.A. Parenteau.

"Teadsime algusest peale täpselt, millise mängija me draftime. Ta tegi soliidse mängu," ei olnud kiitusega kitsi ka Roy.

32 väravale viskega kohtumise lõpetanud Wild oli pahane 3-3 viigivärava puhul. Sellele eelnevalt olevat pidanud kohtunikud määrama tsoonivea. "Kohtunikud jätsid õige otsuse tegemata ja me maksime selle eest," ütles Ryan Suter.

Peatreener Mike Yeo jäi lootma, et ka tema meeskond peagi kõrvalist abi saab: "Ma ei taha öelda, et vajame rohkem õnne, aga vajame, et teatud asjad hakkaksid ka meid soosima,"


Vaid Don Gallinger on MacKinnonist noorem mängumees, kes playoffide ajaloos lisaajal väravakangelaseks on kerkinud. Aastal 1943 oli Boston Bruinsit esindanud Gallinger vaid 17 aasta ja 339 päeva vanune. Avalanche'i kollanokal on turjal 18 aastat ja 237 päeva.

Kommentaarid