Penguins tuli kolmandas mängus rongi alt välja

Kui Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens paar on osutunud ootamatult ühepoolseks, siis vastupidist saab öelda Pittsburgh Penguinsi ja Columbus Blue Jacketsi vaheliste heitluste kohta. Penguins peksis Blue Jacketsit kõigis viies põhihooaja vastasseisus, kuid kohtumised playoffides on olnud ülitasavägised. Neutraalseid vaatajaid rõõmustab ka see, et kahe vahel ei toimu väravatevaene nühkimine vaid välku-pauku tuleb igas kohtumises. Ka kolmandas mängus pidi võitja viskama neli väravat.

(foto: Peter Diana/Post-Gazette)
Nationwide Arena nägi enne eilset playoffide hokit viimati 2009. aasta 23. aprillil. Blue Jackets kaotas siis Detroit Red Wingsile 5-6. Kui toona jäädi kiirelt kaotusseisu, siis seekord algas suur õhtu vastupidiselt. Kollanokk Boone Jenner viis kodumeeskonna ette kui mängitud vaid 1:38. Ootamatult oli poolteist minutit hiljem edu ka juba kahekordne. Kaitsja Jack Johnson sai uskumatul kombel kirja tabamuse kolmandas järjestikuses mängus. Penguinsi Sidney Crosby'l on näiteks üldse väravate arve seni avamata. Kapten tunnistas hiljem: "Algus polnud hea, aga me ei löönud käega ja lõpuks mängisime nad selgelt üle."

Olles jäänud kaotusseisu sai Penguins hakata domineerima tänu rohketele vastaste karistustele, kuid Sergei Bobrovski seisis kindlalt. Väravale viseked Pengunsile esimesel kolmandikul 16-7. Visete arvestuses domineeriti kohtumise lõpuni - 41-20 olid numbrid 60 minuti möödumisel.

Külalised said oma esimese tabamuse aga alles teise kolmandiku lõpuhetkedel. Napilt enne lõpusireeni skooris Brooks Orpik. Penguins sai riietusruumi kaasa väga hea emotsiooni, kuid see pühiti maha kohe viimase 20 minuti alguses. Cam Atkinson tegi seisuks 3-1. Seeria oli saamas šokeerivat pöörangut, kuid nii head meeskonda nagu Penguins pole loomulikult kunagi tark maha kanda.

3-1 eduseis oli esimeses kahes kohtumises seda hoidnud meeskonnale saatuslikuks saanud ja nii läks ka seekord. Kogu kohtumise fantastiliselt tegutsenud Bobrovki sattus hetkeks mingisugusesse musta auku ja Penguins tegi kolme järjestikuse väravale viskega seisuks 4-3. "Tegime lõpus paar viga ja see sai otsustavaks," ütles Blue Jacketsi peatreener Todd Richards.


Jacketsi Brandon Dubinsky kiitis pärast kohtumist kodufänne ja lootis, et ka järgmisel korral tehakse samasugust möllu. Kindlasti kujuneb ka sellest kohtumisest tõeline spektaakel. "Ootan põnevusega juba järgmist kohtumist," ütles Johnson. "Nad pole midagi erilist. Meie oleme ka üks neetult hea hokimeeskond."

Kommentaarid