Leafsile Bostonist magus võit

Viimase aja kuum teema on eduseisude maha mängimine ja võib öelda, et Toronto Maple Leafs ning Boston Bruins on meeskonnad, kes tegid sellele 2013. aasta playoffides õppevideo. Otsustavas, seitsmendas kohtumises, mängis Leafs võõrsil maha 4-1 eduseisu ja kaotas lisaajal. Seekord läks märgatavalt paremini.

(foto: Michael Dwyer/AP Photo)
Leo Komarov oli pärast peapõrutust Leafsi koosseisus tagasi ja tema poolt tuli avakolmandiku keskel ka mängu esimene värav. Võõrsil mänginud Leafs asus koheselt domineerima ja jõudis 3-1 eduseisu. Carl Söderberg tegi teise kolmandiku 17. sekundil ülekaalust viigivärava, aga sellele vastasid kiirelt James van Riemsdyk ja Phil Kessell. Viimane jõudis ülekaalu väravaga oma karjääri 500. punktini.

Küll ei olnud aga teisel kolmandikul skoorimine sellega lõppenud. Tänu David Krecji ja Torey Krugi kollidele mängis Bruins ennast kolmandiku lõpuks kenasti viigisadamasse.

Viimane kolmandik kuulus kodumeeskonnale ja seal oldi pealevisetega üle 9-2. Kuid normaalajal jäi võitja siiski selgumata. Lisaajal oli endiselt Bruins särtsakam ja päris lõpu eel olid mitmed head võimalused, aga Jonathan Bernier vedas omad ikkagi karistusvisete seeriani välja. Krug aitas seal Bruinsi välja raskest 0-1 seisust, kuid võit läks siiski külalistele. Tabamused Mike Santorellilt ja Nazem Kadrilt.


Leafs oli Bostonisse tulnud kurva seeriaga, kus eelnevast 19-st matšist oli kirjas vaid viis võitu.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 2 - 5 New York Islanders (tipphetked)

Jets, kelle mõlemad väravad tegi Andrew Ladd, kaotas alates novembrist esimest korda teise järjestikuse mängu. Islanders oli igas elemendis üle ja enim istus vana-aastaõhtu Ryan Stome'ile ja Frans Nielsenile. Esimene läks pokaale kokku lööma 1+3'ga, teine 2+1'ga.

Buffalo Sabres 1 - 5 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Mängu tegi ära Lightningu teine ründekolmik - Tyler Johnson, Ondrej Palat, Nikita Kutšerov. Viimane oli värava ees kõige edukam lõpetades kahe kolliga. Nende kõrvale pani ta ka ühe söödu. Palat lõpetas 1+3'ga ja Johnson tegi söötude kübara. Sabres sai kogu kohtumisega kirja vaid 11 pealeviset. Viimase 20 minutiga tuli vaid üks!

Florida Panthers 2 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Panthersi väravasuul oli aasta viimase kuu jooksul alles kolmandat korda Al Montoya. Ainsaks lohutuseks oli see, et vendade Hayeside lahingus jäi vanem veli peale. Jimmy Hayes lõpetas küll -3'ga, aga sai ühe tabamuse kirja. Kevin Hayesi saldosse jäi vaid üks pealevise.

Pittsburgh Penguins 2 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Penguins on hetkel selgelt ühte jalga lonkamas ja idakonverentsi halvima satsi vastu pääseti ka üle noa tera. Endiselt Hurricanesi mehelt Brandon Sutterilt võiduvärav eelviimasel minutil. Hurricanes oli taas ilma Jordan Staalita, kes alles eelmises mängus pikalt vigastuspausilt naases.

Columbus Blue Jackets 3 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild sai Zach Parise ülekaalu väravast avakolmandikul ette, aga edasi vajus kõik ühte auku. Jackets sai omakorda David Savardi ülekaalu väravast teise kolmandiku alguses ette ja edasine oli vormistamise küsimus. Kolmas läks tühja võrku Ryan Johanseni poolt ja selle värava juures sai söödu kirja ka Nick Foligno, kes sõlmis päeval klubiga uue lepingu. Suvel oleks temast saanud vabaagent, aga nüüd on taskus 6-aastane ja aastas 5.5 miljonit sisse toov kontraht. Jacketsile klubi ajaloos alles kolmandat korda ühe kalendrikuu jooksul kümme võitu.

Detroit Red Wings 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

26-aastane ründaja Joe Whitney viis Devilsi teisel kolmandikul oma karjääri esimese väravaga ette, aga ilus seis püsis vaid kaks ja pool minutit. Darren Helm tegi viigi ning Red Wings läks viimasel kolmandikul täielikult oma teed. Pealevisked viimase 20 minuti jooksul 11-1! Kokku sai Devils neid kirja üldse vaid 13. Helm sai lõpuks õhtule kahe väravaga. Devilsi leedulasest ründaja Dainius Zubrus pääses valitud seltskonda, kes on jääl käinud vähemalt 1200 kohtumises. Läbi ajaloo on neid mehi vaid 102.

Anaheim Ducks 0 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Antti Niemile hooaja kolmas ja karjääri 30. nullimäng 28 tõrjega. Seda õhtul, kus Ducks pühendas rohkem aega karistuste korjamisele, kui võimaluste tekitamisele. Lõpuks oli Sharksil kasutada üheksa ülekaalu olukorda. Neist üks tehti ka väravaks ja kümne ülekaalu tabamusega on Joe Pavelski nüüd liiga liider. Kokku on tal kolle kirjas 19 ja sellelt mängult läks ta koju kahe tabamusega.

Dallas Stars 6 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Kari Lehtonenilt hooaja kolmas nullimäng 32 tõrjega ja eriti eriline päev oli härral nimega Brett Ritchie. 21-aastane ründaja läks debüütmängult ära karjääri esimese tabamusega, mis osutus ka võiduväravaks. Coyotes, kelle omanikuvahetus sai viimaks ametlikuks, pole tänavu Kesk divisjoni vastu kümnest kohtumisest saanud mitte ühtegi võitu. Starsile kaotati kolm mängu koguskooriga 13-4.

Colorado Avalanche 4  - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Kord Vestmann all ja Piibeleht peal ning vastupidi. Flyers ees 1-0, siis Avalanche'i kord 2-1, siis jälle Flyers 3-2, aga lõpuks lisaajale ja Avalanche'i võit. Pöörane mäng. Avalanche'i teine värav oli ajalooline. See tuli Borna Rendulici poolt. 22-aastane ründaja, kes jäi omal ajal draftimata, on NHL-i ajaloos esimene horvaadist skoorija. See tuli ära tema neljandas mängus. Detsembri alguses sai temast üldse esimene horvaat unelmate liigas. Noor mängumees töötas ennast üles Soome liigast. Avalanche'i võiduvärav läks Ryan O'Reilly arvele. Talendikas ründaja skooris tänavu alles seitsmendat korda ja kehv vorm on ta viinud ka erinevatesse kuulujuttudesse.

Calgary Flames 4 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Külalised andsid poole mänguga käest 2-0 edu. Saadi veel juhtida ka 3-2, aga kahe suure rivaali omavahelised jagelemised kipuvad ikka kalduma Flamesi poolele ja nii ka nüüd. Oilersil oli lisaajal kasutada ülekaalu võimalus, aga see lasti käest ja läks nii nagu ikka - kui ise ei löö, siis lüüakse sulle (kui pole tegu Eesti jalgpallikoondisega, kes nagunii ei skoori). Võidu kangelaseks kerkis just karistust kandnud Josh Jooris.

Kommentaarid