Coyotesi uus enamusosanik lubab karika Arizonasse tuua

Vana-aasta viimasel päeval sai lõpuks ärimees Andrew Barrowayst Arizona Coyotesi enamusosanik. Tema kätte läks 51% klubist. Seda pärast kuulujutte, et mees on hoopis tehingust taganemas. Nendele aitas kindlasti kaasa Coyotesi vahepealne üheksa kohtumise pikkune kodumängude kaotusteseeria.

(foto: Twitter @TomTingle2)
Barroway on juhtimise üle võtnud suurte sõnadega. "Me oleme siin, et võita Stanley karikas ja see algab minust endast. Me ei puhka enne, kui toome karika Arizonasse," rääkis ta tehingut tutvustaval pressikonverentsil. "Alustan selle nimel tööd juba täna. Annan endast parima ja soovin, et Arizona oleks minu üle uhke."

Antud laused süstivad kindlasti kõigile klubi fännidele usku. Eriti kohalikele, kes erinevate spekulatsioonide tõttu peavad pidevalt kartma võimalikku klubi kolimist. Samas tasub uude omanikku ka ettevaatlikusega suhtuda.

Nimelt levib arusaam, et Barroway soovib klubi kulutusi tõsiselt kärpida, mis tähendab, et Coyotes peab loobuma oma kõrgepalgalisematest liikmetest. Kuigi tõsi, see on ka veidi vastuolus selle "tahan tuua karika Arizonasse"-jutuga, kuna konkurentsivõimelise meeskonna jääle panemiseks on vaja siiski häid mängijad ning odavalt nad ei tule.

Tõenäoliselt on hetkel Coyotesist saadaval kõik, kelle nimeks pole Oliver Ekman-Larsson. Noor rootslane võiks olla Barroway ajastu postripoiss. Kuigi arvatavasti pole klubi valmis loobuma ka Mike Smithist. Peamänedžer Don Maloney ütles hiljuti väravavahi kohta värvikalt: "Me oleme temaga abielus." Smithi leping lõppeb sarnaselt Ekman-Larssoni omale 2019. aasta suvel. Kapten Shane Doan on kogu oma karjääri Coyotesile pühendanud ja vääriks kindlasti enne kepi nurka viskamist paremas meeskonnas mängimist. Usutavasti ei paneks klubi tema lahkumissoovile kätt ette.

Nagu näha, siis tuleviku plaanid on klubil suured. Võimalik, et need õnnestub ka ellu viia. Kuid hetkel tundub, et asjad lähevad enne paremaks minemist veel veidi halvemaks. Äkki aitaks Connor McDavid või Jack Eichel uue ajastu kiiremini sissejuhatada? Coyotes on hetkel liiga halvimast kohast (loe: drafti parimast kohast) üheksa punkti kaugusel.

Kommentaarid