Ducks alistas läänekonverentsi liidrite lahingus Predatorsi

Päev pärast Los Angeleses peetud tulist lahingut ja nappi pääsemist, ootas tänavuse hooaja suurüllatajat Nashville Predatorsi järjekordne kõva proovikivi. Võõrsil tuli jageleda liiga liidri Anaheim Ducksiga. Taaskord suudeti ennast heast küljest näidata, kuid võidust jäädi siiski ilma.

(foto: sportsnet.ca)
Predators mängis ilma Pekka Rinneta, kellest sai eelmises mängus viimase 25 aasta jooksul alles kolmas puurivaht, kes kogus hooaja esimesed 25 võitu 33 stardiga. Asendusmees Carter Hutton korjas esimese oma selja tagant avakolmandiku keskel. Tabamuse autoriks viimasel ajal superhoogu tõusnud Matt Beleskey.

Teise kolmandiku lõpuks oli aga kõik sassi keeratud. Külalised läksid viimasele puhkepausile 3-2 eduga. Mattias Ekholm viigistas mängu teisel minutil ja olgugi, et Corey Perry vastas sellele kiirelt oma hooaja 15. kolliga, siis teine kolmandik kuulus kindlalt Predatorsile. Pealevisetega oldi üle 13-5 ja skoorisid veel ka Seth Jones ning Craig Smith. Mõlemad tabamused sündisid ülekaalu olukordadest.

Ducks asus vihaselt viigiväravat jahtima ja pealevisked olid viimasel kolmandikul kodumeeskonna poolele kaldu 14-3, aga päästev tabamus tuli alles vahetult enne lõppu. Veidi enam kui kaks minutit oli mänguaega järgi, kui kaitsja Francois Beauchemin väga õigel hetkel oma hooaja teise värava tegi.

Lisaajal jäi Ducks ilma ühegi pealevisketa, samas kui Predators proovis veel Frederik Anderseni valvsust viis korda. Taanlane õnnestus veel korra alles karistusvisete seerias üle mängida. Smithi väravast aga võiduks ei piisanud. Ducksi eest olid täpsed Jakob Silvferberg ja Ryan Kesler ning järjekordne üheväravaline võit kotis.


Võit aitas Ducksi 58 punkti peale. Edu tipus pole aga suur. Nii Predators kui Chicago Blackhawks istuvad 54 punkti peal ja mõlemal on ka mänge varuks.


Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 2 - 1 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Idakonverentsi halvimale meeskonnale alla jäämine on Bruinsi jaoks juba täiesti oma klassist ebaõnnestumine. Hurricanesile viimase 15 mängu jooksul alles neljas võit ja seegi kord ei pidanud rünnak kohale ilmuma. Kodumeeskond oli lõpuks pealevisetega üle 36-20. Karistusvisete seeria andis Bruinsile viimase õlekõrre, aga seda ei kasutatud ära. Võidutabamus Eric Staali poolt. Anton Hudobin, kellel polnud enne jõule tänavu kirjas veel mitte ühtegi võitu, on nüüd saanud triumfeerida kaks kohtumist järjest.

Washington Capitals 4-3 Florida Panthers (tipphetked)

Meeskonnad, kes korraldasid viimases omavahelises kohtumises ajaloolise karistusvisete seeria, suutsid sel korral lood 60 minutiga ühele poole saada. Panthers lasi käest 2-1 edu ja Capitals elas üle tulise viimase kolmandiku pealetungi, kus ise saadi kirja vaid viis pealeviset, aga vastastel lasti üritada 15 korda. 2013. aasta avaringi valik Andre Burakovsky sai kirja karjääri esimese võiduvärava. Tänavuse drafti esinumber Aaron Ekblad ületas sööduga Panthersi kollanokkadest kaitsjate rekordi. Tal on nüüd kirjas 22 silma. Capitals on kodus Panthersi vastu võtnud kümme järjestikust võitu.

Ottawa Senators 2 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Põnevas mängus pidi Senators allavanduma pärast kahte eduseisu. Lightning tegi teise kolmandiku lõpus vähem kui minutiga kaks väravat, mis aitas 3-2 ette minna. Viigivärav tuli ülekaalust Tyler Johnsoni poolt ja tema pani ka viimasel kolmandikul skoorimisele punkti. 24-aastane jänki on ootamatult kerkinud Lightningu suurimaks punktitoojaks. Tal on kirjas 43 silma. Kyle Turris tegi kohtumise avavärava juba 32. sekundil.

Chicago Blackhawks 5 - 4 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Blackhawks, kes on mõneks ajaks jäänud ilma Kris Versteegist, tuli neli korda välja kaotusseisust ja võitis sellise kohtumise esimest korda pärast 1970. aastat. Lisaaja päästis 17. minuti alguses Brad Richards ning võidu tõi koju Patrick Sharp. Starsi vedas Erik Cole, kelle nimele jäi kaks kolli.

Colorado Avalanche 3 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Oma karjääri 1349. kohtumises osalenud Jerome Iginla tähistas mängude arvult läbi aegade edetabelis 46daks kerkimist väravaga juba pool minutit pärast avavilet. Ründelegend on nüüd Jacketsit oma karjääri jooksul 50 kohtumises kostitanud 53 punktiga ja vaid kaks mängumeest on jakkide vastu rohkem lõbutsenud. Viimasele kolmandikule mindi 3-3 viigiga ja seal tuli Jacketsi võiduvärav vahetult enne viimase minuti algust. David Savard, kes oli Iginla värava juures eksinud, sai kauge pealeviskega litri Semjon Varlamovi selja taha. Brandon Dubinsky sai Jacketsi eest kirja kaks väravat ja ületas nendega ka karjääri saja värava piiri.

Edmonton Oilers 5 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Islandersile sai saatuslikuks kehv viimane kolmandik. Sinna mindi minimaalse 1-2 kaotusseisuga, aga Derek Roy tegi perioodi alguses vahe kiirelt kaheväravaliseks. 18. minutil tuli kaks tükki 17 sekundiga ja rong oli läinud. Matt Hendricks läks õhtule kahe kolliga. Teise kolmandiku 8. sekundil tulnud Jordan Eberle värav on Oilersi kiirem ühe perioodi alguses sündinud tabamus alates aastast 1989. Siis skooris lisaaja alguses legendaarne Mark Messier.

Kommentaarid