Capitals ja Panthers korraldasid ajaloolise karistusvisete seeria

Florida Panthers ei ole sage playoffide külastaja, seega on erinevate rekorditeni keeruline jõuda, aga möödunud ööl suudeti siiski ühe osaline olla. Koos Washington Capitalsiga korraldati karistusvisete seeria, mis kestis 20 ringi. Tegu on NHL-i ajaloo pikima seeriaga.

(foto: Eliot J. Schechter/Getty Images)
Karistusvisetele mindi 1-1 viigiseisuga. Derek MacKenzie viis Panthersi avakolmandikul juhtima, aga teisel perioodil viigistas ülekaalust Troy Brouwer. Vaid loetud minutid enne normaalaja lõppu sai Capitals tähistada ka võiduväravat, aga Brooks Laich suunas litri Roberto Luongo selja taha siiski selge jalalöögiga ja sellised asjad võiksid jääda muruväljakutele. Kohtunikud võtsid värava kiirelt ära.

Ja nii see rekordi suunas liikumine siis algas. Esimesed kolm meest ei skoorinud olgugi, et Panthersil on esimese kolmiku viimase mehena alati võtta karistusevisete spets ja omamoodi legend Brad Boyes, kellel on nende realiseerimisprotsent üle 40. Esimesena suutis litri võrku toimetada Aleksandr Ovetškin. 13. kohtumist järjest Capitalsi puuris mänginud Braden Holtbyl oli esimene võimalus mäng ära otsustada, aga Jussi Jokinen pani ta kena liigutusega postri peale.

Järgmisena skoorisid mõlemad mehed 7. ringis. Seal sai Laich oma värava lõpuks kätte, aga Dave Bolland jättis Panthersi järjekordselt mängu. 10. ringis skoorisid Joel Ward, kelle jaoks oli see üldse alles karjääri neljas karistusviske üritus, ja normaalajal tabamuse kirja saanud MacKenzie. Seejärel jätkati edukalt juba järgmises ringis - Capitalsi poolt oli täpne John Carlson, Pantheri eest skooris Sean Bergenheim.

Tuli pikem põud ja võrgud sahisesid järgmisena alles 17. ringis. Seal näitas kaitsja Brooks Orpik Capitalsi kuulsatele ründajatele ette, kuidas asjad peavad käima, aga Panthersi Dylan Olsen, kelle jaoks oli see karjääri 100. matš, suutis omad taas ellu jätta.

Lõpuks said väljakumängijad otsa ja tuli alustada algusest. 20. ringis ei saanud Ovetškin litrit võrku olgugi, et mängis Luongo olukorrast täielikult välja ning maratonseeriale pani punkti Nick Bjugstadi tabamus.

Lisaks rekordpikkusele läksid kirja ka rekordid osalenud mängijate osas (36), nende osas, kes said teha kaks üritust (4) ja samuti väravavahi tõrjete arvestuses (Luongo 15). Panthersi puurivahi mängujärgne reaktsioon juhtunule oli väga asjakohane.
Capitalsile muidugi meeldib pikkades karistusvisete seeriates osalemine. Panthers oli oma eelmise rekordi (11. ringi) puhul ka just nendega vallatlenud ning NHL-i rekord oli pärit Capitalsi mängust New York Rangersi vastu. Üheksa aastat tagasi peetud matšis tuli jageleda 15. ringi.


Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 1 - 3 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightingu puuris lõpetas 23 tõrjega edukalt oma debüütmängu klubi 2012. aasta drafti avaringi valik Andrei Vasilevski. Lightning ronis välja kaotusseisust, mis tuli avakolmandiku viimasel minutil, kui Wayne Simmonds Flyersi ülekaalust juhtima viis.

Toronto Maple Leafs 6 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Oma kuuenda järjestikuse võidu võtnud Leafs rikkus Ducksi seitsmemängulise võiduseeria. Seda vaatamata sellele, et pealevisetega jäädi lõpuks alla 27-42. Koguni neli väravat tehti viimasel kolmandikul. Phil Kessel läks koju kahe kolli ja ühe sööduga.

Montreal Canadiens 4 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

20-aastasest Alex Galchenyukist sai alates 1986. aastat ja Stephane Richterit Canadiensi noorim kübaratriki skoorija. Kaks väravat tulid viimasel kolmandikul, kui Hurricanes oli ohtlikult kaasa jõlkumas. Max Pacioretty korjas endale kolm söödupunkti. Canadiens on nüüd kodus Hurricanesi viimases kaheksas mängus alistanud seitse korda.

Detroit Red Wings 0 - 1 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Harvanähtavas väravateta viigis tegi Jimmy Howard 29 tõrjet ja Sergei Bobrovski sai kirja ühe enam. Meeskond, kellele oli alles hiljuti vaja lihtsalt muld peale lükata, sai oma seitsmenda järjestikuse võidu karistusvisete seerias tänu Ryan Johanseni ja Boone Jenneri tabamustele.

Nashville Predators 3 - 2 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Vägevas Soome väravavahtide duellis tegi Pekka Rinne 33 ja Tuukka Rask 38 tõrjet. Predators korraldas viimasel kolmandikul 13 pealeviskega kalleletungi, aga kehvas vormis Bruins sai siiski ühe punkti kätte. Ainsana pani karistusviske kotti Derek Roy.

Winnipeg Jets 5 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Üllatus oli taaskord õhus, kui Nikita Zadorov avakolmandiku viimasel minutil ülekaalust Sabresi ette viis, aga Jets vastas kaotusseisu jäämisele eeskujuliku järjepidevusega. Teisel kolmandikul pandi kolm kolli. Neist kaks läksid Mark Scheifele nimele, kes kogus kohtumise lõpuks endale ka ühe söödupunkti.

St. Louis Blues 5 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Vladimir Tarasenkost sai alatest Brett Hullist ja hooajast 1996/97 esimene Bluesi mängumees, kellel hooajast kirjas kaks kübaratrikki. Tema toel tuldi välja 2-0 august, mille kaevas Marian Gaborik. Väravate kõrvale pani Tarasenko ka ühe söödu. Viis väravat tuli vaid 23 pealeviskega ja rünnak sumises isegi ilma T.J. Oshieta, kes jäi perekondlikel põhjustel matšist eemale.

Chicago Blackhawks 5 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Viimasele kolmandikule võttis Blackhawks 3-1 edu, aga oli selle hoidmisel lohakas. Põnevas vastasseisus murdis viigiseisu vaid mõned minutid enne lõppu Patrick Kane. Selle tabamuse kõrvale lisas ta ka kaks söötu. Sama ehk 1+2'ga said hakkama ka Jonathan Toews ja Brent Seabrook.

Calgary Flames 2 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Rick Nash hoidis oma punktiseeriat elus kahe väravaga. Üks neist tuli vähemuses mängides. Rangers sai 4-0 ette enne, kui Jiri Hudler Flamesi tabloole pani. Kaotus on Flamesile kuues järjestikune ja nendes kohtumistes on tehtud vaid kümme väravat.

Arizona Coyotes 2 - 1 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Coyotes oli viimati kodus võitnud 4. novembril. Halb seeria murti lisaaja viimasel sekundil, kui võiduvärava tegi Oliver Ekman-Larsson. Töö võinuks muidugi ka juba varem tehtud olla. Teisel kolmandikul püstitati pealevisete arvestuses klubi rekord. Neid saadi Ben Scrivensi poolt valvatud väravale koguni 27.

Kommentaarid