Mike Babcock: "Praegune meeskond on viimaste aastate parim."

Detroit Red Wings on kerkinud Atlandi divisjoni liidriks ja täna on võimalus oma edu eesotsas veelgi kasvatada. Mootorite linna sõidab külla Toronto Maple Leafs, kes on tänavu juba kaks korda Red Wingsi käest kolki saanud. Kohtumise eelselt on Detroidi klubi peatreener Mike Babcock rääkinud sellest kuivõrd muljetavaldav praegune sats on.

(foto: Getty Images)
Alates 2005. aastast klubi juures töötav Babcock on näinud igasuguseid hooaegu. Alates Edmonton Oilersi vastu playoffide avaringis väljakukkumisest, lõpetades 2008. aasta Stanley karikavõistluste võiduga. Nüüd on hiljuti oma treenerikarjääri 500. võidu saanud peatreener võrrelnud praegust koosseisu just selle kuldse satsiga, mis käis nullindate lõpus ära kahes karikafinaalis.

"Praegune meeskond on arvatavasti parim alates 2009. aastat. Ja seda mida punktide osas, vaid selle suhtes, millises suunas liigutakse," rääkis Babcock. "Meil on rohkem mängijaid liikumas õiges suunas kui varasematel aastatel. Sellised ongi head meeskonnad - nendes on kõva meeskonnasisene konkurents."

Babcockile meeldib, kuidas praegune meeskond suudab ennast motiveerida ja koosseisu valik seisneb lihtsal põhimõttel. "Parimad saavad mängida. Nii lihtne see ongi," märkis Babcock.

Üksteist edasi tõugates on jõutud sinna maale, kus juba on 12 mängijal kirjas 10 või enam punkti. Tabeli tipus troonib 24 silmaga Henrik Zetterberg. Juba kolmel mängijal on kirjas üle kümne värava ja sellist väravate jagamist pole mitte ühelgi teisel tippsatsil ette näidata.

Samas jagub Babcockil kiitust ka väravavaht Jimmy Howardile. Hooaja eelvaates sai tema välja toodud ja ka Babcock nõustub sellega, et Howardil on meeskonna edus mängida väga suur roll. "Howie on kutt, kes annab meile tohutult enesekindlust. Mida paremini ta mängib, seda võimsam see meeskond on," lausus Babcock, kes on varasematel aastatel vajaduse korral Howardi kohta ka päris pahasti öelnud.

30-aastane puurivaht on seni 22-st matšist korjanud 13 võitu. Ta on selja taha lasknud keskmiselt 2.21 väravat mängus ja tõrjete efektiivsus on 91.7%.

Red Wings on koos Babcockiga liikumas ilusa hooaja lõpu suunas. See peaks omakorda kogenud treenerile tooma ka mahlaka palgatõusu, kuna 2010. aasta oktoobris sõlmitud neljaaastane leping saab tuleval suvel läbi.

Kommentaarid