Blues tegi Brodeuri toel vägeva come-backi

St. Louis Blues sai New York Islandersi vastu hakkama varajase jõuluimega. Tuldi välja 0-3 kaotusseisust ja kohtumine võideti 6-4. Kahe punktini aitas meeskonna suuresti Martin Brodeur, kes tegi vahetusest sekkununa väga kindla partii.

(foto: Kathy Kmonicek/AP Photo)
Brodeur sai oma võimaluse pärast seda, kui Jake Allen korjas avakolmandikul kolm tükki oma selja tagant vaid 12 vastaste pealeviskega. Frans Nielsen alustas skoorimisega seitsmenda minuti lõpus. Kaks ülejäänud tabamust, esimene Ryan Strome'ilt ja teine Casey Cizikaselt, tulid kolmandiku viimastel minutitel.

Islanders on vastane, kelle vastu Brodeur on karjääri jooksul enim võite noppinud (nüüd 52), seega võib ehk öelda, et lõpusireeni kõlades ei olnud Bluesi võidutsemine väga suur üllatus. Kuigi selleks läks vaja võimsat tagasitulekut. Selle algatas Paul Stastny teise perioodi kolmandal minutil ülekaalu väravaga. Kaks minutit hiljem tegi Patrick Berglund vahe minimaalseks ja järjekordne ülekaalu värav - sel korral Kevin Shattenkirki poolt - viigistas seisu 13. mänguminutiks.

Blues jäi seejärel ennast veidi liigselt imetlema ning selle karistas John Tavares kolmandiku viimasel minutil ära. Temagi koll tuli ülekaalust.

Viimasel kolmandikul sai Blues aga taas tuhina sisse. Viiendal minutil tuli T.J. Oshie poolt veel üks ülekaalu värav ning Stastny õhtu teine koll viis külalised lõpuks kuus ja pool minutit enne lõppu ette. On vägevaks faktiks see, et Brodeur mängis omal ajal 90ndate alguses ühe hooaja samas meeskonnas koos Pauli isa Peteriga.

Kaotusseisu jäämine murdis nähtavasti lõpuks ka Islandersi vaimu. Pärast seda saadi Bluesi väravale vaid üks pealevise. Jaroslav Halak pidi siis toimetama veel kuuega ning üks neist lendas ka tema selja taha. Loomulikult ei saa ükski normaalne Bluesi mäng lõppeda ilma Vladimir Tarasenko väravata. See on tema hooaja 17. tabamuseks.

Blues oli lõpuks pealevisetega üle 40-27. Punktide osas olid edukaimad Shattenkirk 1+2 ja Joakim Lindström kolme söödupunktiga.


See kohtumine oli Brodeuri jaoks kogu karjääri jooksul alles 16. matš, kus ta pidi vahetusest sekkuma. Viimane neist oli tulnud kolm aastat tagasi.

Kommentaarid