Jetsil on ootamatult tekkinud väravavahtide dilemma

2.96, 90.6% - need olid karjääri numbrid, millega tuli sellele hooajale vastu Winnipeg Jetsi esikinnas Ondrej Pavelec. Tegu ülimalt keskpäraste näitajatega, mis pigem sobilikud mõnele varuväravavahile kui esinumbrile. Ometi on postide vaheline seis muutunud Jetsi üheks tugevuseks.

(foto: John Woods/The Canadian Press)
27-aastase puuriluku numbrid on tänavusel hooajal olnud 2.32 ja 91.4%. Ta on oma tasemes teinud võimsa edasihüppe, mida vaevalt keegi ette näha oskas. Jets on meeldiva üllatusena saanud endale tõeliselt kindla väravavahi, kellele saab igas kohtumises loota. Kuid see ei ole veel kõik.

Paveleci selja taga on suurepärast aastat tegemas ka 24-aastane Michael Hutchinson. Eelmise aasta suvel vabaagendina klubisse toodud endine Boston Bruinsi drafti valik näitas hullu häid esitusi, kui sai võimaluse kolmes kohtumises ja tõi nendest kaks võitu numbritega 1.64 ning 94.3%. Aga valimi kogus oli siiski väike ja võis eeldata, et rohkem mänguaega saades jäävad noore väravavahi numbrid palju tagasihoidlikumaks. Seda pole aga juhtunud.

Jets on Hutchinsoni jääle ajanud 11. kohtumises ja nendes on ta enda selja taha keskmiselt lasknud vaid 1.81 väravat, omades tõrjeprotsenti 93.7%. Mõlemas arvestuses platseerub vähemalt kümme kohtumist pidanud puurilukkude seas kogu liiga peale temast eespool vaid Nashville Predatorsi Pekka Rinne.

Väravavahid on Jetsile andnud väga kindla vundamendi ja nii on eelmisel hooajal Kesk divisjoni punaseks laternaks osutunud meeskond tänavu kindlalt playoffide võidujooksus kaasas.

Samas on kahe suurepärases vormis oleva väravavahi omamine tekitanud Jetsile omamoodi dilemma - keda siis ikkagi pidada esinumbriks? Pavelec alustas aastat kindla põhiväravavahina, aga Jets tegi hooajale aeglase alguse ja nii hakkas Hutchinson rohkem mänguaega nägema. Nüüd on meeskond hoo sisse saanud ja peatreener Paul Maurice ei oska, või siis ei julge, esinumbrit määratleda. Ta on oma maskis mehi roteerinud kümnes järjestikuses kohtumises.

Paveleci kukutamine ajaks tal kindlasti harja punaseks, sest ta on isegi palju tagasihoidlikumate hooaja numbritega olnud meeskonna vankumatu esinumber. Samas on aga Hutchinson hetkel liiga üks kuumimaid puurivahte ja rauda tuleb ju ikka taguda kuniks see kuum on.

See roteerimistaktka pole Maurice'il ka kõige paremini välja kukkunud. Nendes kümnes mängus on võidud ja kaotused võrdselt ära jaotatud ning sellise 50%-lise edukusega jääb playoffide uks kõigi eelduste kohaselt karmi konkurentsiga divisjonis suletuks. Dallas Stars näiteks murdis ennast mullu 40 võiduga üsna napilt playoffidesse.

Tuleb aga tunnistada, et olukord, kus on võtta kaks head väravavahi on kindlasti parem, kui see millega Jets harjunud on olnud. Eelnevalt tuli lihtsalt leppida katkise vankriga ja see loomulikult sihtkohta ei viinud. Nüüd on selleks vähemalt lootus olemas.

Kommentaarid