Blackhawks tugevdas kaitseliini

Chicago Blackhawksi kaitseliin on pärast Trevor van Riemsdyki vigastust jäänud hõredaks, aga nüüd on sellele leitud lahendus. Columbus Blue Jacketsist on hangitud vägeva nimega Tim Erixon. Jacketsile saadeti vastu ründaja Jeremy Morin.

(foto: All Over Press)
Erixon on Calgary Flamesi 2009. aasta drafti avaringi valik. Küll ei saanud aga temast kunagi Flamesi mängumeest, sest ta keeldus klubiga lepingu tegemisest. Nii maandus sel aastal Rootsi koondises MM-pronksi võitnud mees 2011. aasta suvel New York Rangersis, kus omal ajal mängis ka tema isa Jan. Seal jäi tal läbimurre tegemata ja kaks aastat hiljem oli rootslane juba Jacketsi mängumees. Tema oli üks lüli selles vahetustehingus, mis viis Rick Nashi New Yorki.

Eelneval kahel hooajal oli Erixon Jacketsis pigem varumees, kes madistas enamasti AHL-is, aga tänavu tegi ta tänu meeskonnakaaslaste vigastustele siiski suure sammu esindusmeeskonda. Ründava kaitsemängijana tuntud 23-aastane mängumees tegi oktoobri lõpus Los Angeles Kingsi vastu oma karjääri esimese värava ja enne Chicagosse lendamist jõudis ta 19. kohtumisega koguda ka viis söödupunkti.

Morin võeti 2009. aasta drafti teises ringis Atlanta Trashersi poolt. Praeguseks Winnipeg Jetsiks vormunud klubi vahetas ta seejärel koheselt Blackhawksi, et teiste seas üle tuua Dustin Byfuglien.

23-aastast ründajat nähti andeka mängumehena ja alles läinud suvel tegi Blackhawks temaga kaheaastase lepingupikenduse, aga temale ei leitud lihtsalt meeskonnas kohta. Väheste võimaluste üle hakkas Morin ka ise hiljuti nurisema. Kokku käis ta Blackhawksi eest jääl 54 kohtumises, aga tema keskmine mänguaeg jäi alla kümne minuti (9:27). Samas on 2010. aastal USA koondisega juuniorite MM-kulla võitnud ründaja AHL-is paugutanud nii nagu homseks polekski ja eelmisel hooajal oli ta seal punkt mängu kohta mees.

Morin on lühikese aja jooksul teine talendikas ründaja, kellele Blackhawks meeskonnas ruumi ei ole leidnud. Suvel loobuti Kevin Hayesi mängijaõigustest. 22-aastasel ründajal on hetkel New York Rangersi eest käimas viiemänguline punktiseeria.

Kommentaarid