Sabresile kuues koduvõit järjest

Buffalo Sabresi uskumatu tuhast tõus jätkus koduse matšiga Ottawa Senatorsi vastu. Väravaterohke kohtumine leidis lõpuks lahenduse karistusvisete seeriaga ning Sabresile tuli kuues järjestikune koduvõit numbritega 5-4. Meeskond on nüüd idakonverentsi viimasest playoff-kohast vaid nelja punkti kaugusel!

(foto: Tomothy T. Ludwig/USA TODAY Sports)
Algus kohtumisele, mis lükati eelmisel kuul edasi kuna Buffalos ja mujal New Yorgi piirkonnas sadas maha see lumi, mis peaks hetkel Eestimaa pinda katma, oli võõrustajate jaoks samas kõike muud kui hea. Senators läks Bobby Ryani kollist kaheksandal minutil ette. Külaliste eduseis püsis kuni teise kolmandiku alguseni. Seal tegi Sabres korraliku amokijooksu.

Viienda minuti alguses viigistas ülekaalust Rasmus Ristolainen 1-1 ja kaheksandaks minutiks oli Sabres juba ees 3-1. Poole minuti sees skoorisid Matt Moulson ja Marcus Foligno. Puhkama mindi kodumeeskonna üheväravalise eduga. Senatorsi sikutas lähemale Mark Stone.

Ka viimasel kolmandikul ei oldud väravatega kitsi. Curtis Lazar tegi seal kolmanda minuti alguses oma karjääri esimese väravaga 3-3 ja kaks minutit hiljem viis Alex Chiasson juba Senatorsi ette. Paljud kindlasti arvasid, et Sabres on sellega ka murtud, aga nii siiski ei läinud

Kodumeeskond mängis rahulikult oma mängu edasi ja sai selle eest ka tasutud. Kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu tuli tänu Brian Flynnile 4-4 viigivärav.

Karistusvisete seerias kasutas ainsana Moulson oma võimaluse ära. Sabresil on kuus järjestikust koduvõitu kirjas esimest korda alates hooajast 2006/07, mil lõpuks oldi põhiturniiri parim meeskond ja võideti Presidentide trofee.


Alates 15. novembrist on Sabres liigas olnud paremuselt teine meeskond. 13-st matšist on kirjas 10 võitu.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Põnev kohtumine keerati pea peale pärast avakolmandikku. Sealt mindi 1-1 seisuga puhkama, aga Lightningu esikinnas Ben Bishop teisele kolmandikule enam välja ei tulnud ja Penguins võis oma teed minna. Varuväravavahi Jevgeni Nabokovi tõrjeprotsent on tänavu alla 90%. Üle kaheksa aasta skoorisid Penguinsi eest kaks meest samas mängus oma karjääri esimese värava. 2006. aastal olid nendeks Kris Letang ja Jordan Staal, nüüd Bryan Rust ja Brian Dumoulin.

New York Islanders 3 - 2 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils mängis maha avakolmandikuga välja võideldud 2-0 edu. Teise tabamuse juures korjas Jaromir Jagr endale karjääri 1064. söödu, kukutades Steve Yzermani sellega läbi aegade edetabelis 8. kohale. Islanders sai viigi kätte viimase kolmandiku keskpaigaks. Kui asi lõpuks karistusvisete seeriani venis, siis oli võitja juba põhimõtteliselt teada. Islanders jätkab seal seni veatult ja koos mulluse aastaga on nüüd kirjas kaheksa järjestikust karistusvisete seeria võitu. Devils samas on nendes olukordades endiselt nadi. Kui vahepeal sai rekordiline järjestikuste kaotuste seeria ära murtud, siis välismängudes kestab see endiselt. Devilsile tõi viimati karistusvisete seerias võidu Ilja Kovaltšuk, kes pole juba poolteist aastat meeskonna eest jääl käinud.

Kommentaarid