Panthersilt vägev tagasitulek, Anaheimis langesid Ducksi rekordid

Ükski eduseis pole kindel on teada tuntud hoki tarkusetera ja seda on näidanud ka viimased NHL-i mängud. Mitmeid eduseise on maha mängitud, tihti viimase kolmandikuga, ja ühe sellise matši võib taas kirja panna. Toronto Maple Leafs suutis Florida Panthersi vastu 4-2 juhtida, enne kui tuli 4-6 kaotusega koju minna.

(foto: Robert Mayer/USA TODAY Sports)
Atlandi divisjoni rivaalid mängisid avakolmandiku väravateta viiki, aga seejärel läks tulevärk lahti. Richard Panik viis Leafsi teise kolmandiku alguses juhtima olgugi, et kogu mäng oli selleni hetkeni kuulunud Panthersile. Näiteks pealevisked olid pärast avakolmandikku 13-3.

Tänu Jimmy Hayesi ja Jonathan Huberdeau väravatele sai kodus mänginud Panthers kolmandiku keskpaigaks ise ette. Kuid rõõm oli vaid üürike. Roman Polak, James van Riemsdyk ja Nazem Kadri hoolitsesid selle eest, et Kanada klubi saaks viimasele puhkepausile turvalises eduseisus. Leafs oli enne seda matši tänavu võitnud kõik 14 kohtumist, kus viimasele kolmandikule juhtseisuga mindi. Seega tundus tõesti kõik väga turvaline.

Dmitri Kulikov tegi viimase kolmandiku alguses ühe kiirelt tagasi, aga muretsemiseks endiselt põhjust polnud. Ei olnud kõige hullem seis ka veel kolmandiku keskel, kui Willie Mitchell oli viigistanud. Punkt heas hoos olevalt Panthersilt oleks ka igati hea saak, aga lõpuks libises Leafsil mäng täielikult käest ära.

Brad Boyes ja Scottie Upshall panid veel kaks James Reimeri selja taha ja Randy Carlyle'i treenerikarjääri 700. mäng sai väga nukra lõpu. Leafs oli viimati ise kolmandikuga teinud neli väravat ja siis ühe kolmandikuga endale sama palju lasknud peaaegu täpselt 25 aastat tagasi. See oli 27. detsembril aastal 1989.

Panthersi poolelt said 12 meest vähemalt ühe punkti kirja ja see juhtus viimati samuti 27. detsembril. Aastaks oli siis 2011 ning vastaseks oli...ülla-ülla,,,Leafs. 18 tõrjet teinud Roberto Luongo korjas oma viimasest 12-st Leafsi vastu peetud mängust 11. võidu.


Leafs nähtavasti tegeleb Floridat külastades liigselt rannal peesitamisega. Alates 2010. aastast on Panthersil külas käidud üheksa korda, aga võite on kirjas vaid kolm.

Palju skoorivaesem, kuid samuti põnev kohtumine toimus Anaheimis. Ducks võõrustas Vancouver Canucksit ja olgugi, et kogu kohtumist domineeriti - pealevisked 31-14 - siis saadi võit kätte läbi häda. Kaitsja Francois Beauchemini hooaja esimene värav tõi Ducksi viigisadamasse 13 minutit enne normaalaja lõppu.

Lisaminutitel kerkis kangelaseks teine kaitsja Cam Fowler. Tema pani lisaaja keskpaigas Ryan Milleri selja taha kohtumise võiduvärava. Mõlema Ducksi tabamuse juures söödu kirja saanud Ryan Getzlaf püstitas nende toel klubi rekordi. Ta korjas detsembris 20 silma, mis on ühe võrra rohkem kui seni kuu rekordit jaganud Paul Kariya ja Teemu Selänne saavutus. Huvitaval kombel said ka nemad sellega hakkama just detsembris. Esimene aastal 1996 ja teine aastal 2006.

Klubi rekordi püstitas ka väravavaht Frederik Andersen. Ta korjas detsembris enda nimele kümme võitu ja seegi lööb ühega üle varasema Ducksi rekordi.

Kommentaarid