Väravatesadu Minnesotas: Predators alistas Wildi 6-5

Peter Laviolette on Nashville Predatorsist vorminud ühe NHL-i parima kaitsemeeskonna, aga viimasel ajal on tõestatud, et edu ei seisne vaid oma seljataguse katmisel. Predators on hakanud ka rohkelt väravaid lööma. Minnesota Wildi kostitati nüüd võõrsil kuue kotiga.

(foto: Bruce Kluckhohn/Getty Images)
Kaks Kesk divisjoni konkurenti tegid kohtumisele täiesti pöörase alguse. Avakolmandikul meisterdati viis väravat. Wild sai kaks korda juhtida, aga pidi esimesele puhkepausile minema 2-3 kaotusseisuga. Teiste seas sai käe valgeks Minnesotas sündinud ja kasvanud ning mõned hooajad ka Wildi eest mänginud Matt Cullen. 38-aastane ründaja kuulub Predatorsi rivistusse alates eelmisest hooajast.

Väravaterohke avakolmandik lõpetas ka Darcy Kümperi tööpäeva. Wildi noor väravavaht lasi kolm tükki enda selja taha 14 pealeviskega. Pekka Rinna tegi iseenesest Predatorsi väravasuul veel halvemat tööd, kui korjas kaks tükki vaid kuue pealeviskega.

Teise kolmandiku ainsaks tabamuseks jäi Marco Scandella ülekaalu värav. Tegu oli palju arutelu tekitanud väravaga, kuna Predatorsi väravaalas oli tabamuse hetkel paras karneval.

Sarnaselt avakolmandikule, tuli ka kolmanda perioodi esimene värav juba teisel minutil. Selle meisterdas Filip Forsberg. Predators hakkas oma teed minema ja oli kümme minutit enne lõppu jõudnud 5-3 eduseisu, aga Wild polnud oma viimast hingetõmmet veel teinud.

Olles ülekaalu väravast 5-3 auku vajunud, tuli poolteist minutit hiljem Zach Parise poolt samuti ülekaalu värav. 30-aastane ründaja lõpetas kohtumise kahe kolli ja ühe sööduga. Tähesära röövis temalt aga Thomas Vanek. Just austerlase viimase minuti värav viis kohtumise lisaajale. Wild päästis endale punkti olgugi, et pealevisetega jäädi lõpuks alla 27-44.

Lisaaeg sai kesta minut ja 45 sekundit. Predatorsi 24-aastane kaitsja Mattias Ekholm liikus Kümperit asendama tulnud Niklas Bäckströmi värava tagant läbi, jäi puuri ette täiesti vabaks ning karjääri teine värav tuli ülimagusal hetkel.


Tegu on Wildi teise järjestikuse lisaaja kaotusega. Eelmises matšis jäädi Boston Bruinsile alla 2-3.

Teised kohtumised

Los Angeles Kings 4 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Anze Kopitar tegi teise järjestikuse supermängu. Tema nimele jäi kolm söödupunkti ja nii sai temast üle ligi viie aasta esimene Kingsi mängija, kes kaks järjestikust 3+ punktiga mängu teinud. Viimati sai sellega 2010. aasta veebruaris hakkama Michal Handzuš. Kaks Kingsi väravat tulid ülekaalust ja tuldi välja 1-2 kaotusseisust.

Buffalo Sabres 1 - 5 Colorado Avalanche (tipphetked)

Sabres vajus 0-4 auku, enne kui 22-aastane Johan Larsson oma karjääri esimese väravaga seisu veidi ilusamaks tegi. Paraku polnud aga suurest kaotusest pääsu. Jerome Iginla arvele jäi kolm söödupunkti ja Alex Tanguay tegi 2+1 ning Avalanche on Buffalos võitnud nüüd kaheksa kohtumist järjest.

Toronto Maple Leafs 4 - 7 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Leafs läks matši 2-0 juhtima, aga avakolmandik lõppes 3-3 viigiga. Pärast seda läks Flyers täielikult oma teed - pealevisked lõpuks 42-25. Jakub Voracek sai neli söötu ning Claude Giroux lõpetas 2+2'ga. Flyers on läbi aegade 12-st matšist võitnud 11, kui Giroux nimele jääb kaks või enam väravat. Neli söötu ühes mängus on Voraceki karjääri rekordi ning temast sai tänavu esimene 40 punktiga mees. Avakolmandikul 26 sekundi sees sündinud kolm väravat on Leafsi mängude rekord.

Montreal Canadiens 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Võrdses kohtumises otsustas Canadiens mängu ära viimase viie minutiga. Seda pärast kohutavat algust, kui juba kolmandal minutil jäädi tänu vastaste vähemuse väravale kaotusseisu.

New York Islanders 3 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Kummalises kohtumises, kus Islanders oli lõpuks pealevisetega üle 48-21, läks Lightning viimase kolmandiku keskel juhtima. Kolm minutit enne lõppu vajusid aga külalised musta auku ja John Tavarese ning Andres Lee tabamused, mis sündisid 12 sekundi sees, tõid lõpuks Islandersile siiski teenitud võidu. Andrei Vasilevski püstitas Lightningu väravasuul klubi kollanokkade rekordi, tehes 45 tõrjet.

Pittsburgh Penguins 3 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Penguins pääses avakolmandikult 2-1 seisuga puhkama olgugi, et Marc-Andre Fleury pidi toimetama 21 pealeviskega. Lisaks kogusid meeskonnad esimese 20 minutiga 38 karistusminutit. 2-1 värava tegi oma karjääri esimeses mängus osalenud Derrick Pouliot. Teisel kolmandikul rüseleti veidi veel (32 karistusminutit), aga väravad jäid tulemata. Otsustav tabamus sündis Sidney Crosby poolt viimase kolmandiku seitsmendal minutil. Fleury lõpetas 45 tõrjega, mida on vaid kahe võrra vähem kui tema karjääri rekord. Panthersi tabamuse juures hooaja 14. söödu kirja saanud Aaron Ekblad püstitas nende arvestuses klubi kollanokkadest kaitsjate rekordi. Ed Jovanovski 1995/96 hooaja punktirekordi (21) murdmiseks on vaja veel kolm silma ja me pole isegi jõudnud hooaja keskpunkti.

New Jersey Devils 0 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Braden Holtby sai hooaja teise nullimängu 21 tõrjega. Niklas Bäckström lõpetas 2+1'ga ja Aleksandr Ovetškin pani Cory Schneider selja taha ühe tõelise maasika. Karjääri 437. värav tõstis ta venelastest väravaküttide edetabelis kolmandale kohale. Ta jagab seda kohta Pavel Burega.

Carolina Hurricanes 2 - 3 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Henrik Lundqvist oli nähtavasti õnne toova amuleti algselt maha unustanud, aga leidis selle karistusvisete seeriaks siiski üles. Ta lasi esimese värava enda selja taha juba Hurricanesi teise pealeviskega. Seejärel lasi ta Jeff Skinneril ülipehmest väravast Hurricanesi taas 2-1 ette viia, kui J.T. Milleri ülekaalu tabamus oli vaid mõned sekundid varem Rangersi viigisadamasse viinud. Karistusvisete seerias tuli aga Lundqvisti poolt kenasti kolm tõrjet ning kaheks võidupunktiks piisas Mats Zuccarello tabamusest.

Columbus Blue Jackets 3 - 2 (KV) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Nationawide Arenale oli vaja politsei kutsuda. Jackets röövis võidu endale olgugi, et pealevisetega jäädi alla 19-41. Blackhawks pidi punkti päästmiseks kaks korda tulema välja kaotusseisust. Jackets murdis Blackhawksi vastu tervelt 13-mängulise kaotusteseeria. Karistusvisetel selgus võitja 9. ringis.

Vancouver Canucks 3 - 2 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Kohtumine algas ülikummalise väravaga. Viiendal minutil oli Flames minemas ülekaalu olukorda ja rünnakul kamandati Jonas Hiller väravasuult pingile. Dennis Widemani andis vastaste värava tagant söödu Mason Raymondile, aga endine Canucksi mängumees ei saanud seda kätte ja nii libises litter lõpuks Flamesi tühja võrku. Värav läks Yannick Weberi nimele. Tema oli viimane Canucksi mängumees, kes litrit puutus. Kodumeeskond lõpetas avakolmandiku 2-0 eduga, aga lasi sellele siiski vaikselt ära sulada. Viimasest 12-st omavahelisest kohtumisest saadi aga 11. võit lõpuks tänu Chris Tanevile, kes tähistas 25ndat sünnipäeva väravaga lisaaja 18. sekundil.

San Jose Sharks 3 - 2 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Kohtumist juhtima läinud Sharks päästis endale lisaaja 21 sekundit enne lõppu. Liigas üle 600. kohtumise pidanud kaitsja Marc-Edouard Vlasic sai kirja oma karjääri 34. värava. Lisaajal tõi 38 sekundit enne lõppu ülekaalu väravaga võidu Brent Bruns. Blues, kelle kaptenist David Backesist sai klubi ajaloo 10. mängija, kellel kirjas 600 kohtumist, nägi esimest korda Steve Otti väravat. Kogenud ründajal läks esimeseks tabamuseks vaja 55 matši.

Kommentaarid