Daniel Alfredsson teatas ametlikult karjääri lõpust

Kui mõni legend saab veel võimaluse karjääri jätkata, siis paljudel sellist õnne pole. Daniel Alfredsson, kes üritas kogu suve seljatraumast taastuda, et viimaseks aastaks ennast veel jääle ajada, on nüüd siiski paratamatusega leppinud. Ottawa Senatorsi legend teatas oma karjääri lõpust.

(foto: senschirp.ca)
Jutud Alfredssoni lõpetamisest paisati õhku juba eelmise nädala teises pooles. Ametliku otsuse tulemine venis seetõttu, et Senators tahtis selle piduliku sündmuse just Ottawasse tuua. Senators oli kogu eelmise nädala välisreisil. Nüüd ollakse aga kodus tagasi ja täna võõrustatakse New York Islandersit.

Teiste seas lööb mängueelsel soojendusel kaasa ka meeskonna endine kapten Alfredsson, kellega sõlmiti selleks täna sümboolne ühepäevane leping.

Senatorsis 17 hooaega mänginud rootslane tunnistas, et lõpetamise otsus tuli tema poolt kolm nädalat tagasi. Suvel liikusid jutud, et ta oli valmis karjääri jätkama vaid Detroit Red Wingsi rivistuses, kus ta mulluse hooaja veetis, aga nüüd on selgunud, et ka Senators tahtis teda veel tagasi.

"Ütlesime talle, et anna meile 80% ja me oleme rahul. Kuid ta tõdes, et ei mängi, kui pole selleks 100%-liselt valmis," märkis Senatorsi omanik Eugene Melnyk.

Alfredsson kogus karjääri jooksul 1246. kohtumisega 444 väravat ja 1157 punkti. Playoffides õnnestus tal kaasa teha 124. kohtumisest. Stanley karikast jäi Alfie kolme võidu kaugusele, kui Senators pidi 2007 aastal Anaheim Ducksile 1-4 alla vanduma. Ta valiti 1996. aastal liiga parimaks uustulnukaks ning ta osales kuus korda Tähtede mängul. Rootsi koondises õnnestus tal kaasa lüüa 13. erineval suurturniiril. Maailmameistrivõistlustelt jäi kuld võtmata, aga selle korvas kahtlemata kuhjaga 2006. aasta olümpiavõit.

Täpselt nädala pärast 42. sünnipäeva tähistav Alfredsson on öelnud, et plaanib mingis osas edasise elu hokiga siduda, aga keskendub lähiaastatel pereelule.

Kommentaarid