Fleury sai Penguinsilt lepingupikenduse

Üsna ootamatult on tulnud uudis, et Pittsburgh Penguins on oma esiväravavahi Marc-Andre Fleury'ga lepingut pikendanud. Seda seetõttu, et veel vahetult enne hooaja algust sõnas klubi peamänedžer Jim Rutherford, et sellega pole kiiret mitte kuhugi olgugi, et Fleury alustas vana tehingu viimast aastat.

(foto: pittsburghsportingnews.com)
Alanud kuu lõpus 30ndat sünnipäeva tähistav väravavaht on aga aastat alustanud uskumatu hooga ja nähtavasti pani see Penguinsi kiirustama. Fleury'l on selja taga kaks järjestikust nullimängu, millega ta on karjääri jooksul esimest korda hakkama saanud, ja hooaja numbrid on kõrgeklassilised 1.89 ning 93.1%. Üheksast mängust on ta toonud seitse võitu.

Uus leping toob 2003. aasta drafti avavalikule nelja aastaga sisse 23 miljonit dollarit ehk ligi 18 ja pool miljonit eurot.

"Ma usun Marc-Andre Fleury'sse ja sama kehtib kogu meeskonna kohta. Ta on varem olnud võidukas ja on seda kindlasti ka tulevikus. Oleme väga rahul, et tegime temaga pikaajalise lepingu," ütles Rutherford tehingu kommentaariks.

Fleury'le kuuluvad Penguinsi võitude (295) ja nullimängude rekordid (31). Ometi võeti sotsiaalmeedias lepingupikendus fännide poolt vastandlike tunnetega vastu. Halvad playoffide mälestused ei kipu kuidagi moodi ununema ja järgmiste aastate jooksul võib neid nüüd veel tulla. Aga võib ka teistmoodi minna.

Kommentaarid