Predators kostitas Leafsi üheksa väravaga

Kui mõned Toronto Maple Leafsi fännid olid enne eilset veel eelmisel nädalal Boston Bruinsi vastu saadud suurtriumfist võidujoovastuses, siis nüüd on neid kindlasti pohmakas tabanud. Selle eest hoolitses Nashville Predators, kes tegi üheksa tabamusega Leafsi väravavõrgu lõhku.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Leafs on seni olnud kogu liiga halvim avakolmandiku meeskond ja nii läksid ka sel korral asjalood esimese 20 minutiga pahasti. Predators sai esimesele puhkepausile 3-0 eduga. Taylor Beck tegi kaks väravat.

Teiseks perioodiks kolis Jonathan Bernier Leafsi väravasuult pingile (kolm tükki läksid selja taha vaid 12 pealeviskega) ja kui James Reimer sai vähemalt alguses kenasti hakkama, siis lõpuks läksid ka temal asjad käest. Becki eeltööst tegi Eric Nystrom teise kolmandiku lõpuminutitel 4-0.

Viimase kolmandiku alguses oli Leafs omadega justkui kuskil mustas augus kinni. Külalised tegid vähem kui viie minutiga neli kolli. Seejärel said kolmandiku keskel Mike Santorelli ja Nazem Kadri veidikenegi kodupublikut rõõmustada enne, kui Charlie Wilson kaks ja pool minutit enne lõppu lõppskooriks 9-2 tegi. Reimer lekkis kuus tükki vaid 25 pealeviskega.

Hämmastaval kombel tuli vaid üks Predatorsi värav ülekaalust. Ehk siis Leafs ei saa ka selle taha peitu pugeda. Endale lasti kodus viimati 5 vs 5 mängus kaheksa väravat 1991. aasta jaanuaris. Olles eelmises matšis Buffalo Sabresil lasknud end üle mängida kuus korda on nüüd kahe mänguga 15 tükki enda selja tagant korjatud esimest korda alates 1991. aasta detsembrit.

Predatorsil jäid vaid kolm meest punktidest ilma. Seejuures oli nende seas ka James Neal. Edukaimad olid Beck oma 2+1'ga ja Shea Weber kolme väravasööduga.


Oma ajaloo jooksul oli Predators varem üheksa väravat kirja saanud kahes mängus.

Teised kohtumised:

Boston Bruins 2 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Tuukka Rask saab nüüd elu lõpuni ringi käia ja rääkida kõigile, et just tema on see mees, kes jättis St. Louis Bluesi klubi ajaloos 200. korda nulli peale. Selleks tuli teha 33 tõrjet. Väravate eest hoolitsesid Patrice Bergeron ja Torey Krug. Ja Ian Cole. Bluesi kaitsja tegi esimese värava puhul uskumatu valesööduga Bergeronile varajase jõulukingi ning Krugi pealevise sai temast rikošeti enne, kui Brian Elliotti selja taga maandus. Bruins oli Bluesi kodujääl viimati alistanud 13 aastat tagasi.

Columbus Blue Jackets 0 -5 Detroit Red Wings (tipphetked)

Viimasel ajal kõvasti oma kaitset kindlustanud Jackets - lisaks Jordan Leopoldile on nüüd Dallas Starsist üles korjatud Kevin Connauton - jääb taga nutma väravat, mis avakolmandikul 0-1 seisu pealt lugemata jäädi. Millegi pärast murdis see meeskonna vaimu ja edaspidi ei suudetud enam üldse tempot hoida. Karjääri 300. mängus osalenud Jimmy Howard sai nullimängu 28 tõrjega. Jackets jäi viimati nulli peale märtsikuus.

New York Islanders 5 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning sai avakolmandikul Alex Killorni tabamusest 1-0 ette, aga sahistas uuesti võrku alles viimase kolmandiku alguses. Selleks ajaks oli endine Islandersi väravavaht Jevgeni Nabokov korjanud enda selga tagant juba neli tükki. Tagasituleku algatas teise kolmandiku alguses vähemuses tehtud väravaga oma 27. sünnipäeva tähistanud Cal Clutterbuck.

Buffalo Sabres 4 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

See peab olema mingisugune must maagia, mida Sabres Sharksi vastu kasutab. Nüüd on teist hooaega järjest nende vastu kirjas duubel ja üldse läbi aegade kodus 17-st mängust 16 võit! Neli väravat saadi kätte vaid 16 pealeviskega. Ulmeliselt eduka debüüdi teinud Troy Grosenick lõpetas sel korral tõrjeprotsendiga 76.9%. Brian Gionta sai kirja kaks tabamust.

Montreal Canadiens 0 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Penguinsi rivistuses oli tagasi üllatavalt kiiresti kaelaoperatsioonist taastunud Olli Määttä ning praegusele liiga liidrile kaabut ei kergitatud. Kümne minutiga oli seis 2-0 ja kohe teise kolmandiku esimesel minutil ka mäng läbi, mil Brandon Sutter tegi 3-0. Lisaks lasti kolmandiku lõpus ülekaalu väravaga skoorijate sekka ka Sidney Crosby. Penguinsi eest tegi ilusa mängu eelmisel nädalal pärast vigastuspausi oma hooaja esimesed mängud teinud Beau Bennett. Veidi enam kui nädala pärast 23ndat sünnipäeva tähistav ründaja lõpetas 1+2'ga. Penguins on teinud nüüd 14 3+ väravaga mängu ja see on liiga parim näitaja. Marc-Andre Fleury'st sai Penguinsi ajaloos esimene puurivaht, kes on oma hooaja esimese üheksa matšiga saanud kirja neli nullimängu.

Winnipeg Jets 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneideri rekordi mängus oli Devilsi jaoks kõik ilus ja kena teise kolmandiku alguseni. Siis tegi Jets kiirelt 2-0. Devils sai 40 minutiga Michael Hutchinsoni poolt valvatud Jetsi väravale vaid üheksa pealeviset. Patrik Eliaš tegi kohe viimase kolmandiku alguses ülekaalust ühe tagasi ning kolistati ka väravaposti, aga august siiski välja ronida ei suudetud.

Dallas Stars 4 - 6 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Tegu on Hurricanesi ajaloo esimese Dallasest saadud võiduga. Viimati oldi seal edukas Hartford Whalersi nime all ning aastal 1996. Stars sai avakolmandikuga 2-0 ette, aga kaitse on olnud tänavu murelaps - ja veel eriti kodus - ning Hurricanes tegi viis tükki järjest enne, kui kodumeeskond taas tabloole lasti. Eric Staal lõpetas 2+1'ga.

Arizona Coyotes 1 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Väga kinnises kohtumises, kus kahe peale kombineeriti lõpuks vaid 48 pealeviset, sai Capitals avakolmandikul Jay Beagle'i väravast ette. Coyotes leidis viigi teise kolmandiku alguses, mil oma karjääri 500. kohtumises osalenud Sam Gagner tegi koos Tobias Riederiga eeltöö Oliver Ekman-Larssonile. Lisaaja kangelaseks kerkis Eric Fehr.

Calgary Flames 4 - 3 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducksil ilmselgelt pole hetkel õnne. Viimasest üheksast matšist on koguni seitse läinud normaalajast üle, aga neist on kirjas vaid kaks võitu. Sel korral suudeti kaotuseks mängida 2-0 eduseis. Flames tegi kõik oma väravaid viimasel kolmandikul. Kaks neist tulid kaitsjalt Dennis Widemanilt. Punkti päästis Ducksile alles oma hooaja teises matšis osalenud Kyle Palmieri. Karistusvisetele pani punkti Sean Monahan, kellel on imetlust väärivad karjääri numbrid - kümnest üritusest on ta võrku pannud kuus tükki. Seejuures on viis neist olnud mängu saatuse otsustanud tabamused.

Los Angeles Kings 5 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Suure austuse teenis ära Panthersi ründaja Rocco Grimaldi, kes mängis päeva jooksul oma teise kohtumise. Hommikul tegi ta Panthersi tütarmeeskonna San Antonio Rampage'i eest kaasa AHL-i matšis. Kings sai võidu kätte võimsa teise kolmandikuga, mille jooksul tehti neli väravat ja pealevisetega oldi üle 17-6. Jimmy Hayes ja Jussi Jokinen tegid viimase perioodi alguses kiirelt kaks tükki tagasi ja need olid alatest 2012. aastat Panthersi esimesed väravad Kingsi vastu, kuid rohkemaks siiski rammu ei jagunud. Kings rahuldus viimasel kolmandikul vaid kahe pealeviskega ja üks neist osutus Dustin Browni ülekaalu väravaks. Punktimeeste hulka mahtus ära ka hiljuti klubiga liitnud Jamie McBain, kes sai ühe sööduga esimese silma pähe.

Kommentaarid