Malkin esimest korda nulli peal, kuid Penguins on peatamatu

Winnipeg Jets tegi kodupubliku ees võitlusliku partii, kuid ei suutnud siiski Pittsburgh Penguinsi järjekordset võitu ära hoida. Sidney Crosby ja sõbrad on nüüd võitnud kuus matši järjest. Jetsi vastu saadi kaks punkti kätte nii, et Jevgeni Malkin ei korjanud tänavu esimest korda endale mitte ühtegi silma ning ei tehtud isegi ülekaalu väravat.

(foto: sportsnet.ca)
Kohtumises oli mitu kaklust ja kokku läks protokolli 102 karistusminutit. Seega sai ka ülekaalu väravate tegemist rohkelt proovida - Penguins viis korda - aga sel korral asi väga ei klikkanud. Ühtlasi tuleb meeskonnakaaslastel öelda suur aitäh kolmandale ründekolmikule, kes normaalajal kõik Penguinsi väravad genereeris. Brandon Sutter tegi 1+2.

Jetsi eest möllas enim Evander Kane, kes sai kirja Gordie Howe kübaratriki. Selle vormistas ta viimase kolmandiku alguses väravaga, mis oli tema karjääri 100. tabamus. See värav tegi kohtumise seisuks 3-3 ja võitja otsustamiseks oli lõpuks vaja karistusviskeid.

Matši ajal vaiksed olnud Malkin ja Crosby särasid seal. Blake Wheeler oli Jetsi ette viinud, aga Penguinsi duo pani külmavereliselt kaks kotti, kuigi Crosby koll oli rohkelt õnnega üle valatud.


Teised kohtumised:

Boston Bruins 5 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers üllatas kahe eduseisu võtmisega, kuid lagunes mängu viimasel kümnel minutil koost. Viimase kolmandiku keskel tuli kahe ja poole minutiga kolm Bruinsi väravat. Viimane neist kaitsja Dougie Hamiltoni poolt, kes tegi noore karjääri ühe ilusaima mängu - 1+2. Milan Lucic tähistas oma karjääri 500. matši tühja võrku tehtud väravaga. Bruins on nüüd Oilersi vastu võitnud 13 kohtumist järjest. Oilersi eest tegi suure lombi taga varbad märjaks järjekordne soomlane. Oma debüüdi sai 23-aastane Iiro Pakarinen.

Philadelphia Flyers 4 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers lahkus tänavu esimest korda välismängust ilma ühegi punktita seetõttu, et kohtumisele tehti kehv algus. Flyers sai kuue ja poole minutiga 2-0 ette. Panthers sai ennast tabloole alles teise kolmandiku keskpaigas tänu Nick Bjugstadi ülekaalu väravale. Selleks ajaks oli aga külaliste poolt vaadatuna seis juba 0-3. Panthers on liiga kõige nüridama rünnakuga meeskond. Kirjas on 16 väravat. Buffalo Sabresil on üks rohkem.

Ottawa Senators 3 - 0 Minnesota Wild (tipphetked)

Craig Anderson sai karjääri 28. nullimängu 35 tõrjega. Senatorsil piisas Niklas Bäckströmi selja taha kolme litri saatmiseks vaid 17-st pealeviskest. Kaks väravat läksid Mike Hoffmani nimele.

Tampa Bay Lightning 5 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Lightningul kerkib noori tähti nagu Vändrast saelaudu. 21-aastane Cedric Paquette sai kirja kaks väravat. Lightning tegi järjekordselt viis väravat nii, et meeskonna liider Steven Stamkos ei saanud oma nimele mitte ühtegi punkti. Flamesil oli skoorijate seas taas Sean Monahan, kellel nüüd viimasest neljast mängust värav kirjas kolmes.

St. Louis Blues 4 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Blues oli liikumas ülikindla võidu suunas, aga viimasel kolmandikul hakati väristama. 3-0 edu jäi minuti enne lõppu 4-3 peale ja seejuures pidi Jake Allen kümme sekundit enne lõppu kena tõrjega viigiseisu ära hoidma. Bluesi eest sai järjekordse iluvärava kirja Vladimir Tarasenko, kes on nüüd meeskonna 7-mängulise võiduseera jooksul skoorinud kaheksa tükki.

Dallas Stars 2 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Starsile tõi kuuenda järjestikuse kaotuse vastase ülekaalus mängimise efektiivsus. Predators realiseeris kolmest olukorrast ära kaks. Stars sai 0-2 pealt viimase kolmandiku keskpaiga lähedal seisu viigiliseks, kuid mõned päevad tagasi 38ndat sünnipäeva tähistanud Matt Cullen jättis võidu siiski külalistele. Vanameister on karjääri jooksul Starsi vastu teinud nüüd neli võiduväravat. Nii palju pole ta neid mitte ühtegi teise meeskonna vastu kirja saanud.

Colorado Avalanche 4 - 3 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Nick Holden viis Avalanche'i juba 31. sekundil 1-0 ette, aga lõpuks oli see Leafs, kes pidi endale vähemalt punkti päästma. Richard Panik tegi veidi enam kui minut enne normaalaja lõppu 3-3. Karistusvisete seerias realiseeris Avalanche kõik oma võimalused. Kohtumist jäi varjutama tõsine intsident Daniel Winnikuga.


Mõneks ajaks liikumatult jääle lebama jäänud ründaja olevat aga hiljem rahulikult omal jalal ringi kõndinud, seega nähtavasti midagi väga hullu siiski ei juhtunud

Los Angeles Kings 1 - 2 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Kummaline matš, kus avakolmandikul jagati kaks väravat sõbralikult ära - Kingsi oma Dwight Kingilt ja Islandersi oma Brock Nelsonilt - ja siis mindi rahulikult karistusvisete seeriani välja. Seal tegi Islanders 2-0. Kingsil puudus koosseisust "Hr. Seitsmes Mäng" Justin Williams, kes oli meeskonna eest järjepanu teinud kaasa kõik - kokku 255 - mängud alates 2011/12 hooaja algusest.

San Jose Sharks 2 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks tegi klassikalise röövel-mängu. Sharks oli pealevisetega üle 36-19. Kodumeeskond sai küll kaks korda ette, aga Canucksil oli mõlemale vastus olemas. Küll ei suutnud aga Sharks vastata umbes kolm minutit enne lõppu tulnud Nick Bonino tabamusele. Kuna Radim Vrbata sai meeskonna esimese kirja kaheksa sekundit enne avakolmandiku lõppu, siis on nüüd Canucksil viimasest kuuest kohtumisest koguni neljas kirjas värav, mis tehtud kolmandiku viimasel minutil.

Kommentaarid