Ryan Johansen on kahtlejaid vaigistamas

Suvel rohkelt meelelahutust pakkunud Ryan Johansseni lepingusaaga on jäämas juba kaugeks mälestuseks, kuid vaevalt, et sellest veel niipea üle saadakse. Seda suuresti tänu sellele, et Columbus Blue Jacketsi noor ründeäss on andmas ninanipsu kõigile neile, kes kahtlesid tema väärtuses.

(foto: USA TODAY Sports)
Mitmed spetsialistid üritasid Johanseni palganõudmisi naeruvääristada tuues välja erinevaid superstaare, kes oleksid vaid ühe korraliku hooaja teinud ründajast vähem teeninud. Ja eks neil oli ka õigus. Johansen oli teinud suurepärase 63 punktiga hooaja, kuid seda tuli võtta koos näputäie soolaga.

Nimelt selgus põhjaliku uurimistöö järgselt, et 22-aastane ründaja oli suure osa oma väravatest teinud erinevate meeskondade varuväravavahtide vastu. Paljud meeskonnad ei võtnud Blue Jacketsit tõsiselt enne, kui oli käes põhihooaja otsustav faas.

Lisaks rebiti Johanseni aktsiaid alla sellega, et tema pealevisete täpsusprotsent oli liiga suur. Viimaste hooaegade jooksul on liiga keskmine olnud 9%, aga 2010. aasta drafti 4. valiku poolt tuli 33 väravat 13.9%-ga.

See pealeviseteprotsent on hetkel veel ainsana kiibitsejatele hambusse jäänud. Johansenil on see endiselt selgelt liiga kõrge 15.6% - kui just ei ole tema näol tegu läbi aegade täpseimat silma omava ründajaga - kuid muu kallal ei saa väga enam nuriseda.

Olles Pittsburgh Penguinsile mullustes playoffides tõsiseid probleeme tekitanud pole Blue Jacketsil enam üllatusfaktorit. Johansen on selgelt suurema tähelepanu all, kuid mees jätkab produktiivsete esitustega. Tal on 11. kohtumisega koos 13 punkti (5+8). Olles hooajaeelse treeninglaagri vahele jätnud jäi ta tänavu esimest korda nulli peale alles Jacketsi viimatises matšis New Jersey Devilsi vastu. Suurepärase hooaja algusega kordas ta klubi järjestikuste punktimängude rekordit.

Tänu rohketele vigastustele on hetkel meeleolu Columbuses kindlasti ärev ja nukker, aga see peaks küll head meelt valmistama, et vahetult enne hooaega Johanseni 3-aastasesse lepingusse investeeritud 12 miljonit dollarit (veidi üle 9.5 miljoni euro) on läinud väga õigesse kohta.

Kommentaarid