Capitals murdis Chicagos kaotusteseeria

Viis mängu järjest kaotanud Washington Capitalsil hakkas kaotusteseeria vägisi kuueks vormuma, kuid seda suudeti võõrsil Chicago Blackhawksi vastu siiski vältida. Meeskond tuli välja 0-2 kaotusseisust ja ei vajanud selleks isegi mitte Aleksandr Ovetškini vägitegusid.

(foto: sportsnet.ca)
Avakolmandikku pealevisetega 15-8 domineerinud Blackhawks sai ette 18. minutil. Brandon Saad realiseeris väravaks Marian Hossa söödu. Kohe teise kolmandiku alguses kostitas Duncan Keith vastaseid ülekaalu väravaga. Seejuures oli Capitalsi karistuse korjanud endale just Hr. Ovetškin.

Uskumatul kombel mindi aga viimasele kolmandikule juba Capitalsi eduseisus! Viie minutiga tegid 0-2 3-2'ks Andre Burakovsky, Marcus Johanssoni ja Joel Wardi kollid.

Viimase 20 minuti jooksul paugutas Blackhawks Braden Holtby väravale 13 pealeviset, samas kui Capitals suutis ise vaid neli, kuid rohkem väravaid ei tulnud. Holtby lõpetas 38 tõrjega. Corey Crawfordile jäi kirja vaid 21.

Blackhawks mängis ilma Patrick Sharpita, kes korjas endale eelmises matšis alakeha vigastuse, mis hoiab teda jäält eemal 3-4 nädalat.


Meeskonnad kohtuvad taas uue aasta esimesel päeval, mil omavahel mängitakse ära tänavune talveklassik.

Teised kohtumised:

Buffalo Sabres 2 - 3 Edmonton Oilers (tipphetked)

Michal Neuvirth tegi Sabresi väravasuul koguni 48 tõrjet, aga ei suutnud kaotust vältida. Mängiti maha kaks eduseisu. Esimene kestis teise kolmandiku alguses vaid 54 sekundit ja selle lõpetas alles oma karjääri teises matšis osalenud Iiro Pakarinen. Oilers sai ette veidi enam kui neli minutit enne lõppu. Teist mängu järjest skooris Boyd Gordon.

Carolina Hurricanes 3 - 2 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sel nädalal võõrsil Blue Jacketsi juba alistanud Hurricanes alustas kehvasti ja tegi esimesel kolmandikul näiteks vaid neli pealeviset. Ometi tehti ise mängu avavärav, kui teise kolmandiku alguses skooris Jeff Skinner. Jackets oli aga kättemaksuhimuline ja nii saadi kolmandiku lõpuks ikkagi ette - mõlemad tabamused tulid Scott Hartnellilt. Jacketsi kaotusteseeria venis aga sellegi poolest seitsmemänguliseks. Viimase kolmandiku keskpaigas viigistas seisu Victor Rask ja lisaajal tõi ülekaalu väravaga võidu 19-aastane rootslane Elias Lindholm. Hurricanes oli sellele eelnevalt raisanud kuus ülekaalu võimalust ja Columbuses peetud matšist oli kirjas kuuest null.

Detroit Red Wings 4 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Cory Schneideri tööpäev lõpetati teist õhtut järjest varakult ära. Sel korral kestis see kaks kolmandikku, mille jooksul Red Wings kõik oma väravad tegi. Kui Keith Kinkaidi esitus inspireeris Bluesi vastu meeskonna hilisele come-backile, siis sel korral jäädi viigist siiski kaugele. Red Wingsi mängu ei häirinud isegi see, et Pavel Datsjuk jäi kohtumisest kubemevigastusega eemale.

Anaheim Ducks 2 - 3 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Viirushaigusest taastunud Ryan Getzlaf tegi viiendal minutil 1-0 ja sellele lisas mõned minutit hiljem teise Matt Beleskey, kuid Coyotes röövis võidu siiski endale. Teisel kolmandikul tehti minutiga kaks väravat. Viik tuli Shane Doani poolt, kellel nüüd Ducksi vastu peetud 97. põhihooaja matšiga on kirjas 33 kolli ja 72 punkti. Mike Smith tegi Coyotesi väravasuul hooaja parima mängu, lõpetades 37 tõrjega. Vigastuspausilt naasnud Frederik Andersen sai kirja vaid 23 tükki. Karistusvisete seerias jäi Coyotes peale 2-1.

Kommentaarid