Rangers alistas thrilleris Red Wingsi

"Originaalse Kuue" lahinguid on alati põnev jälgida, kuna vastasseisus on rohkelt ajaloo hõngu, mis mängu eriliseks teeb. Kui selle kõrvale lisada veel rohkelt väravaid ja tasavägine heitlus, siis on tegu ideaalse kompotiga. Sellega said läinud ööl hakkama New York Rangers ja Detroit Red Wings.

(foto: Reuters)
Red Wings oli New Yorgis lõpetamas oma kolmemängulist välisreisi. Eelnevad kaks matši olid lõppenud kaotustega ja pettunult tuli ära minna ka Madison Square Gardenist. Rangersi 4-3 lisaaja võidus alustas skoorimist Rick Nash. Või õigupoolest tema tagumik. Tegu oli ülekaalu väravaga ja nende olukordadega on Red Wings olnud viimasel ajal raskustes.

Rangersile läks kirja ka mängu teine värav. Teise kolmandiku seitsmendal minutil magas külaliste kaitse Martin St. Louis'i maha ning vanameister sellistest olukordadest tihti armu ei anna. Ei andnud ka seekord. Vahetult enne St. Louis hooaja neljandat tabamust tõrjus Henrik Lundqvist Gustav Nyguisti karistusviske.

Seis näis paha aga Red Wingsil läks mängu viigistamiseks vaja vaid 13 sekundit. Nii skoorisid kolmandiku keskel Jakub Kindl ja Daniel Cleary. Mõni aeg pärast seda oli Rangersil võimalus taas juhtima minna, kuid Jimmy Howardi asemel puuri valvanud Jonas Gustavsson tegi nii:


Samas ei suutnud 26 tõrjega lõpetanud puurilukk midagi teha Lee Stempniaki vastu, kes viimase kolmandiku keskel siiski Rangersi kolmanda kirja sai. Red Wings domineeris viimast perioodi - väravavisked 13-5 - seega oli tegu paraja pauguga, kuid mängu stsenaariumis oli paar pööret veel ees.

Mike Babcock tegi julge sammu ja võttis Gustavssoni pingile juba siis, kui kellast oli alles üle kahe minuti. Mõni hetk pärast seda teenisid St. Louis ja Justin Abdelkader korraga karistused, jätkus 5 vs 4 mäng. 30 sekundit enne lõppu sai Red Wings veel ühe keha litri teekonna eest ära, mil istuma saadeti Marc Staal ja külaliste visadus viiski lõpuks sihile. Kui normaalaega oli jäänud mängida vaid kaheksa sekundit, siis tegi meeletu surve järgselt 3-3 Tomaš Tatar.

Mängu lõpetas lisaajal ülekaalu väravaga Derick Brassard, kes oli avavärava juures endale söödu korjanud. 1+1 tegi ka St. Louis ning kaitsja Matt Hunwick sai kirja kaks söötu. Red Wingsi poolelt oli edukaim Kindl, kes tegi samuti 1+1.


Veel üks "Originaalse Kuue" liige Montreal Canadiens oli võistlustules Buffalo Sabresi vastu. Eelmise hooaja idakonverentsi finalist mängis liiga punase laternaga justkui kassi ja hiirt. Kohtumist hoiti kontrolli all, kuid teravusi hakati looma alles viimasel kolmandikul. Seal tehti P.A. Parenteau poolt 19. sekundil mängu avavärav.

Canadiensi edu kestis aga vaid kolm minutit. Jiri Sekac sõitis väga karmilt Sabresi noore kaitsja Nikita Zadorovi seina ja sellele järgnenud Sabresi ülekaalu ajal tegi Drew Stafford 1-1. Kolmandiku teises pooles järgnesid mitmed Canadiensi head võimalused, kuid 31 tõrjega lõpetanud Michal Neuvirth oli tasemel. Sama palju tõrjed sai oma nimele ka Canadiensi väravat valvanud Dustin Tokarski.

Hoolimata südikast esitusest pidi Sabres aga matšis siiski lõpuks kaotajana väljuma. Karistusvisete seerias skooris kodumeeskonnal ainsana Brian Gionta, samas kui külalised panid võrku kaks üritust. Viimane ja otsustav taas Parenteau poolt.


Läänerannikul sai Anaheim Ducks vahetult enne matši New York Islandersi vastu kurva uudise osaliseks. Selgus, et Ryan Getzlaf ja Corey Perry on viirushaiguse poolt maha murtud ning jäävad mängust eemale. Viimati jäid mõlemad Ducksi superstaarid koos kohtumisest eemale 2008. aasta märtsis.

Tähtede puudumine andis endast ka selgelt tunda, kuigi läänekonverentsi liider sai kohtumisest siiski ühe punkti kätte. Islanders liikus teise kolmandiku esimisel minutil tänu John Tavarese ja Kyle Okposo väravatele 2-0 eduseisu, kuid Matt Beleskey ja Emerson Etemi tabamused tõid Ducksi sealt välja. Viimane sai oma hooaja esimese väravaga viigi jalule veidi enam kui minut enne normaalaja lõppu.

Lisaminutitel sai Ducksile saatuslikuks Sami Vataneni karistus. Noor soomlane saadeti küünarnukiga vastase ründamise eest elu üle järele mõtlema. Kõige tobedam oli see, et Vatanen tegi seda ründetsoonis. Ülekaalu ajal lõpetas mängu Tavares, kelle kauge pealevise põrkus Ryan Kesleri kepist teist mängu järjest Ducksi puuri valvanud Jason LaBarbera selja taha.


Pärast rahulikku kolme mänguga õhtut on tuleval ööl kavas taas kümme matši.

Kommentaarid