Hurricanesi tõus jätkub

Alles paar nädalat tagasi näis, et Carolina Hurricanesi jaoks oleks hea plaan saata meeskond laiali ja keskenduda tulevikule, kuid teinekord tasub kannatlikkus end ära. 2006. aasta Stanley karikavõitja on vähemalt punkti saanud kätte kuuest järjestikusest mängust ja neist on võidetud viis.

(foto: rds.ca)
Uusimaks ohvriks on Calgary Flames. Läänekonverentsi üks üllatusmeeskondadest läks mängule enesekindlalt ja tegi ka kohtumise avavärava. See tuli 14. minutil David Jonesi poolt, kes realiseeris ära ülekaalu olukorra. Flames oli kohtumist alustanud aktiivsemalt, kuid esimest korda mindi siiski puhkama viigiseisult. Paar minutit enne kolmandiku lõppu tegi 1-1 Zach Boychuk.

Flames oli otsimas oma ajaloo 1500. põhihooaja võitu, kuid need lootused tuli üsna kähku maha matta. Justin Faulk tegi teise kolmandiku viiendal minutil ülekaalust 2-1 ja mõni aeg hiljem mängis kolmandat korda Jonas Hiller üle Jeff Skinner, kelle jaoks oli see karjääri sajas tabamus.

Mängule supervormiga tulnud Hiller (viimasest üheksast mängust seitse võitu, keskmiselt selja taha vaid 1.73 väravat ja tõrjed 93.9%) tõrjus lõpuks 31-st vastaste üritusest vaid 27. Punkti pani mängule viimase kolmandiku keskpaigas Tim Gleason.


Kodumeeskond võidutses ka Boston Bruinsi ja New Jersey Devilsi vahelises vastasseisus. Devils läks küll juba teisel minutil tänu Travis Zajacile juhtima ja võitles teisel kolmandikul välja veel 2-2 viigi, kuid Bruinsil oli siiski selgelt rohkem klassi.

Viiendas järjestikuses võidumängus tegi suurepärase esituse Patrice Bergeron, kes lõpetas ühe värava ja kahe sööduga. Samas haaras suurima tähelepanu endale 3-2 võiduvärava teinud Seth Griffith. Enne seda oma karjääri 708. kolli teinud Jaromir Jagr tunnistas pärast mängu, et vägev värav sündis suuresti õnne kaasabil, aga vaevalt, et see Griffithit ja Bruinist väga häirib.


21-aastasel ründajal on nüüd tänavu kirjas neli väravat ning ta on vaikselt kohanemas eluga Bruinsi teises kolmikus. Ehk ei peagi klubi vahetustehingute suunas enam kiikama.

Jagr tõusis oma tabamusega läbi aegade väravaküttide edetabelis nüüd jagama kuuendat kohta. Samas sai ta mängude arvastuses mööda Wayne Gretzky'st. 1488 põhihooaja kohtumist annavad Jagrile selles edetabelis auväärse 17. koha.


Bruinsit ootab ees vägev mängude seeria. Ülehomme kohtutakse Toronto Maple Leafsifa ning päev hiljem kõigi poolt palavalt armastatud Montreal Canadiensiga.

Kommentaarid