Hurricanes üllatas Kingsi

Karikakaitsja Los Angeles Kingsi vorm on minemas halvast veel kehvemaks. Carolina Hurricanesi külastades tuli vastu võtta neljas järjestikune kaotus. Hurricanes ise on samas lõpuks hoogu sisse saamas. Olles hooaega alustanud kaheksa järjestikuse kaotusega on nüüd kirjas kaks järjestikust võitu.

(foto: Gregg Forwerck/Getty Images)
Nähtavasti on võlutrikiks peatreeneri Bill Petersi karm otsus jätta Aleksandr Sjomin koosseisust välja. Venelasest ründeäss on mõlemat võidumängu jälginud presstribüünilt. Tema asemel on oma võimalust ära kasutamas kollanokad. Avakolmandiku eelviimasel minutil tegi Kingsi vastu oma NHL-i karjääri esimese värava Victor (mitte Tuukka vend) Rask.

Pärast esimest pausi jätkas skoorimisega Chris Terry. 25-aastane ründaja on Hurricanesi AHL-i meeskonna eest teinud mitmeid silmapaistvaid hooaegu, kuid on NHL-i tegemas alles esimest täishooaega. Aasta neljas värav tuli arvulisest ülekaalust. Lisaks korjas Terry endale Raski värava juures ka söödupunkti.

Olgugi, et koosseisus olid tagasi vigastuspausilt naasnud Marian Gaborik ja Anze Kopitar oli Kings võimaluste tekitamisega raskustes ja nii suudeti alles viimasel kolmandikul vastasest enam pealeviskeid sooritada. Sinna siirduti Hurricanesi 3-1 juhtimisel. Mike Richards oli ülekaalust vahe minimaalseks teinud enne, kui Elias Lindholm kahe meeskonna vahele taas veidi õhku puhus.

Vahe läks uuesti ühe peale viimase kolmandiku kaheksandal minutil - teist mängu järjest värav kaitsjalt Alec Martinezilt - aga Hurricanes ei lasknud üsna ootamatult sülle kukkunud võiduvõimalust käest. Teist õhtut järjest väravasuul mänginud Cam Ward tegi 30 tõrjet.


Teised kohtumised:

Buffalo Sabres 3 - 2 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsil oli tagasi Johan Frazen, aga ründemäng oli üsnagi hambutu. Kaks kolmandiku uimerdati niisama. Viimasel perioodil tehti 17 oma 38-st pealeviskest. Sinna mindi pärast Brian Flynni ja Tomaš Tatari väravaid 1-1 viigiga. Pavel Datsjuk viis Red Wingsi mängus esmakordselt ette, kuid hingamisruumi andvat teist väravat ei tulnud ja nii pigistas Sabres tänu Chris Stewarti kollile lisaaja välja. Seal sai Red Wings kaks minutit kasutada ülekaalu, aga värav jäi tegemata. Sabres üllatas karistusvisete seerias 2-1 võiduga. Otsustav tabamus tuli Zemgus Girgensonsilt, kes korjas endale mängust ka ühe söödupunkti. Tegu on Sabresi esimese koduvõiduga. Kokku on neid nüüd kolm.

Montreal Canadiens 2 - 6 Calgary Flames (tipphetked)

Canadiens suutis mannetu esitusega teha vaid 20 pealeviset. Flames ise tegi neid ainuüksi avakolmandikul 19 ja kokku 36. Tormati 3-0 eduseisu enne, kui Max Pacioretty viimase kolmandiku esimesel minutil ühe tagasi tegi. Come-backi see aga siiski ei sütitanud. Hiljuti klubiga lepingut pikendanud T.J. Brodie sai kolm söödupunkti, Jiri Hudler ja Johnny Gaudreau mõlemad kaks, Mark Giordano ja Curtis Glencross tegid. 1+1. Kahe tabamuse autoriks oli kollanokk Josh Jooris.

Washington Capitals 5 - 6 Arizona Coyotes (tipphetked)

Capitals võitis avakolmandiku 3-1, aga läks siis koju ära. Tuldi tagasi viimaseks kaheks minutiks, mil kahe kolliga vahe minimaalseks tehti. Shane Doan tegi 2+1 ja Antoine Vermette 1+2. Klubi eest tegid oma esimesed kollid Sam Gagner ja Tobias Rieder, kelle jaoks oli see karjääri esimene NHL-i matš. Capitalsi edukaimad olid väravapõua lõpetanud ja lisaks veel kolm söödupunkti korjanud Aleksandr Ovetškin ning kolm söötu kogunud Nicklas Bäckström. Tegu on Coyotesi hooaja esimese võõrsilvõiduga.

Colorado Avalanche 2 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks jäi vahetult enne mängu ilma mõlemast oma väravavahist ja nii võeti pingile hädalahendusena kolm hooaega tagasi oma mängijakarjääri ära lõpetanud Dwayne Roloson, kes on klubi juures ametis väravavahtide nõustajana. Pingilt sai ta kaasa elada AHL-ist üles toodud Jason LaBarbera esitusele. 34-aastane puurivaht oli enamvähem magamata ja mängis kolmandat õhtut järjest, kuid tuli oma tööga kenasti toime. Ta tõrjus 18-st vastase üritusest 16. Ducks pani Semjon Varlamovi tööle 33 pealeviskega ja võit saadi kätte kahe teise kolmandiku väravaga.

Chicago Blackhawks 0 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Aasta tagasi Blackhawksiga Stanley karika võitnud Michael Frolik tegi 20. sekundil 1-0 ja oligi kogu moos. Jetsi puuris olnud Michael Hutchinson tegi karjääri esimese nullimängu 33 tõrjega. Chicago väravat kaitses teist õhtut järjest Corey Crawford. Olles Blackhawksi vastu kaotanud seitse matši järjest on nüüd Jetsil oma divisjonikaaslase vastu nüüd kirjas kaks järjestikust võitu.

Vancouver Canucks 1 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

20-aastane rootslane Filip Forsberg oli osaline kõigis Predatorsi väravates. Enda arvele sai ta kaks tabamust. Canucks oli Alexander Edleri ülekaalu väravast 1-0 ette läinud. James Neal aitas amokki jooksnud Forsbergi kahe sööduga.

Kommentaarid