Kings peab hakkama mõtlema Richardsist loobumisele

Slava Voinovi juhtum on Los Angeles Kingsi pannud täbarasse olukorda. Venelane ei saa meeskonna eest mängida, kuid neelab sellest hoolimata palgaruumi. Suurtel poistel on rahalised seisud niigi kehvad, seega on Kings hiljuti olnud hädas kuue kaitsja väljakule saatmisega.

(foto: Dave Sandford/Getty Images)
Probleemi põhjustas Robyn Regehri vigastus. Ajutis lahendus sellele on härra nimega Jamie McBain, kellega sel nädalal kahesuunaline leping tehti ja kes läinud ööl Anaheim Ducksi vastu debüteeris, kuid selgelt oleks vaja kindlamat lahendust.

Ühtlasi tuleks vabastada palgaruumi juba selleks, et hooaja lõpus kõigi vajalike toimingutega hakkama saada. Teiste seas lõppevad lepingud Tyler Toffolil ja Tanner Pearsonil ning edukalt esinevad noorhärrad soovivad kindlasti suurt palgatõusu.

Lahendus sellele on iseenesest lihtne - tuleb kellegist loobuda ja see mees võiks endaga ära viia võimalikult palju palgaruumi. See viib suurima tähelepanu Mike Richardsi peale. 29-aastane ründaja oli võtmerollis 2012. aasta Stanley karikavõidus, kuid oli läinud suvises finaalseerias üsnagi anonüümne. Uue hooaja algus on samamoodi edasi läinud. Endisel Philadelphia Flyersi mehel on seni 16. matšiga kirjas vaid seitse punkti.

Richardsil on klubiga leping kuni 2020. aasta suveni ja ta neelab palgaruumi koguni 5.75 miljoni dollari jagu. Väljakumängijatest on temast suuremad lepingud vaid kolmel mehel! Mitmete noorukite esiletõus tähendab aga seda, et ei ole lihtsalt mõtekas teda enam meeskonnas hoida.

Suvel liikusid jutud, et mees võidakse lepingust välja osta, aga neile vastas peamänedžer Dean Lombardi lootusrikkalt ja Richardsi südametunnistusele koputades: "Ta on 29-aastane ja oma parimates mängija aastates. Seega ei peaks tema vormi langus olema seotud vanusega. Mängijad peavad aga mõistma, et 27-28-aastaseks saades ei saa loobuda sellest treeningmahust, mida tehti 22-23-aastasena."

Richards on teada tuntud Kingsi riietusruumi liider, aga reaalsus on see, et klubi peab edu säilitamiseks tegema karme otsuseid. Seda ka võimalikult kiirelt, kuna viimasest kaheksast matšist on kirjas vaid kaks võitu.

Kommentaarid