Blues jätkab võidukalt

St. Louis Blues on hetkel mängima T.J. Oshieta, kes on väljakult eemal peapõrutusega, kuid meeskonda ei näi see häirivat. Aina ehitatakse edasi võiduseeriat, mis kasvas New York Rangersi vastu nüüd viiemänguliseks. Selleks tuli aga kõvasti vaeva näha.

(foto: Adam Hunger/USA TODAY Sports)
Rangers alustas kohtumist väga aktiivselt. Esimesel kolmandikul oldi pealevisetega üle 15-4. Särtsakas ründemäng tasus end ka ära. Blues kogus esimese 20 minuti jooksul endale neli karistust ja ühe ülekaalu võimaluse tegi väravaks Chris Kreider. See oli Rangersi esimene, mis tänavu Madison Square Gardenis on tehtud. Mõistagi oli Rangers, ja on tegelikult endiselt, üks halvima ülekaalu efektiivsusprotsendiga meeskondi.

Teisel kolmandikul olid rollid justkui vahetunud. Rangers ei saanud ise kuidagi moodi oma kaitsetsoonist välja ja Blues kostitas Henrik Lundqvistile puhkepäeva andnud Cam Talbotit 17 pealeviskega. Üks neist tehti ka väravaks. Vladimir Tarasenko pani kõigile ülejäänutele, kes unistavad aasta ilusaima värava tegemisest, korraliku koti ette. Temagi tabamus tuli arvulisest ülekaalust. Rangers ohustas Brian Elliotti väravat teisel kolmandikul vaid kaheksa korda.

Viimaseks 20-ks minutiks saadi kaalukauss ideaalselt paika. Meeskonnad pakkusid ülimalt vinge ja tasavägise kolmandiku. Patrik Berglund viis oma hooaja esimese väravaga Bluesi neljandal minutil 2-1 ette. Olgugi, et rootslane ei jaganud sellest olukorrast arvatavasti ööd ega mütsi. Külaliste edu kestis kaks ja pool minutit. Carl Hagelini supersöödu järgselt lõpetas Martin St. Louis neljamängulise väravatepõua. Lisaks Hagelinile tuli pärast mängu õlu välja teha ka Rick Nashile. Temapoolne uhke sööt tõi viimase kolmandiku 14. minutil St. Louis'ile mängu teise tabamuse.

Leheneegrid said juba hakata mõtlema, et "St. Louis kukutas Bluesi" oleks mänguraportile väga hea pealkiri, aga veidi enam kui minut hiljem oli tablool taas viik. Kaitsja Jay Bouwmeester leidis ennast tänavu esimest korda skoorijate seast. Hea mängutempo püsis lõpuni välja, kuid 60 minutiga võitjat ei selgunud. Küll sai aga Rangers väga hea võimaluse selleks lisaajal. New Yorgis üles kasvanud Kevin Shattenkirk, kes oli mängule kohale ajanud 25 perekonnaliiget, korjas 37 sekundit enne normaalaja lõppu endale kaheminutilise karistuse.

Blues tuli aga lisaajal vähemuses mängimisega edukalt toime. Nash jättis kasutamata kaks head võimalust. Karistusvisete loteriis sai 38 tõrjega lõpetanud Bluesi väravavahi selja taha litri ainsana Lee Stempniak. Talboti mängisid üle Alexander Breen ja Tarasenko, kes on viimases neljas mängus teinud kuus väravat.

Kommentaarid