Rangers vormistas Flyersi vastu duubli

Mullu playoffide avaringis kokku läinud New York Rangers ja Philadelphia Flyes meenutasid sel nädalavahetusel vanu aegu pidades kaks järjestikust matši. Tulemus nendes oli sama. Olles võõrsilt võtnud 3-0 võidu, nottis Rangers vastased kodujääl maha tulemusega 5-2.

(foto: Bill Kostroun/AP Photo)
Kui reedel tuli esimest tabamust oodata seitsmenda minutini, siis sel korral saadi kolme minutiga hakkama. Küll aga tuli mängu avavärav sarnaselt eelmisele matšile ülekaalust. Flyers alustas hooaega enim karistusi koguva meeskonnaga ja kuigi selle osas oli viimasel ajal ennast selgelt parandatud - roniti edetabelis 20. kohale - siis siin võttis kapten Claude Giroux täpselt esimese minuti täis tiksumisel kõrge kepi eest neljaminutilise puhkepausi. Olukorra tegi väravaks Derick Brassard.

Flyers jätkas viimasel ajal tuttavaks saanud uimase mänguga. Avakolmandikul saadi Henrik Lundqvisti väravale vaid seitse pealeviset. Küll tehti aga üks neist väravaks. Oma kaasmaalase vastu skooris kaitsja Nicklas Grossman. Rangers kollitas Ray Emeryt esimese 20 minuti jooksul 15 pealeviskega, aga avakolmandik rohkem väravaid ei toonud.

Ka teine kolmandik mängiti 1-1 viiki. Seal viis üheksandal minutil omakorda Jakub Voracek Flyersi ülekaalust ette. Tänavu superhoos olev tšehh korjas Grossmanni tabamuse juures endale söödupunkti ja nii on tal juba koos 30 silma. Tema kogu eelmise hooaja saak oli 62 punkti.

Külaliste edu kestis veidi vähem kui kolm minutit. Viigi tõi tabloole ülehomme 23ndat sünnipäeva tähistav Jesper Fast, kelle jaoks oli see karjääri esimene värav. Pealevisked olid teisel kolmandikul Rangersi kasuks koguni 14-4.

Viimasel kolmandikul sai Flyers 12 oma 23-st pealeviskest, aga Lundqvist jäi kolmandat korda üle mängimata. Rangers tegi perioodi esimese poolega kaks kolli ja oligi kogu moos. Kodumeeskonna viis uuesti juhtima Brassardi teine tabamus ja J.T. Miller pani oma hooaja esimese ilusa värava tagant läbi minemisega. Lõppskoori vormistas tühja võrku Lee Stempniak.


Kui playoffides õnnestus Flyersil Madison Square Gardenist üks võit ära röövida, siis põhihooajal on käimas nukker kaotusteseeria, mis on nüüd kümne mängu pikkune. Viimati lahkuti sealt võidukalt 2011. aasta 6. märtsil.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 3 - 4 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Üllatuslikult sai ka Sabres duubliga hakkama. Näis, et Canadiens ei lase sel juhtuda, kui sihikindlalt kaks korda kaotusseisust välja roniti ja viimasel kolmandikul ka juhtima mindi, aga eduseis kestis kokku alla minuti. Karistusvisete seerias skooris ainsana Bryan Flynn, kes oli ka 3-3 värava autor. Pealevisked olid lõpuks Canadiensi kasuks 44-26. Enne kohtumist teatati, et Aleksei Jemelin sai eelmises kohtumises Canadiensi eks-kapteni Brian Gionta ründamise eest veidi üle 11 000 dollari trahvi.

Toronto Maple Leafs 6 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Leafsil õnnestus enamvähem kõik. Capitalsil läks kõik aia taha. Kodumeeskond oli kerkinud 3-0 eduseisu enne, kui Troy Brouwer teise kolmandiku keskpaigas Capitalsi tabloole pani. Sealt tulid aga kohe kiirelt otsa veel kaks Leafsi väravat. Tyler Bozak rõõmustas kodupublikut taas kahe kolliga. Pooled Leafsi väravad tulid ülekaalust ja neid olukordi realiseeriti 75%-lise efektiivsusega.

Tampa Bay Lightning 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Karjääri 1000. kohtumises osalenud David Legwand viis Senatorsi avakolmandikul ette, aga Lightning, kelle rivistuses oli tagasi Victor Hedman, mängis endale võidu välja suurepärase viimase perioodiga. Pärast Ryan Callahani viigiväravat tuli seal kolm tabamust. Külalised said enne kohtumist kurva uudise seoses Bobby Ryaniga. Teda ootab ees pikemat sorti vigastuspaus.

New York Islanders 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Pingelise kohtumise saatuse otsustas Islanders ära alles viimastel sekunditel. Casey Cizikas tegi vähemuses mängides tühja võrku oma hooaja kolmanda värava. Devils jahtis meeletult viigiväravat ja oli viimasel kolmandikul pealevisetega üle 16-2. Jaroslav Halak on aga hetkel liiga kuumim väravavaht ja selle võiduga korjas ta ka karjääri parimat tähistava üheksanda järjestikuse võidu. Devils tegi soliidse esituse olgugi, et kaks põhitsentrit Travis Zajac ja Adam Henrique on hetkel audis.

Carolina Hurricanes 2 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Kolm väravat tehti esimese viie ja poole minutiga. Penguins tuli sellest sajust välja 2-1 eduga. Christian Ehrhoffi esimene värav klubi värvides kindlustas võidu mõned minutid enne lõppu ära. Hurricanes tegi mõlemad oma väravad ülekaalust ja neid olukordi saadi lõpuks tervelt kuus.

Minnesota Wild 2 - 3 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Väravaid tuli oodata kohtumise keskpaigani. Vladimir Tarasenko viis Bluesi ette enne, kui Mikko Koivu viigistas. Vahetult pärast seda teenis Kevin Shattenkirk endale viieminutilise + mängu karistuse. Selle jooksul tegi Zach Parise oma karjääri 250. värava. Wild oli rahulikult kulgemas võidu suunas, aga Bluesi kaptenil David Backesil olid teised plaanid. 2-2 viik tuli viis minutit enne normaalaja lõppu. Karistusvisete seerias skooris ainsana Tarasenko.

Nashville Predators 2 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kodumeeskond domineeris matši täielikult ja pealevisetega oldi lõpuks üle 42-22, aga võit saadi kätte alles viimastel minutitel. Ryan Johansen oli viimase kolmandiku alguses ülekaalust Mike Ribeiro poolt tulnud eduseisu kustutanud. Võiduvärava kangelaseks sai Colin Wilson, kes pani litri võrku veidi enam, kui kaks minutit enne lõppu. Kaotus on Jacketsi jaoks kuues järjestikune. Samal ajal jätkab Predators oma uhket hooaja algust. Viimasel ajal on olnud eriti hoos - võit kirjas viimasest seitsmest kuues.

Colorado Avalanche 5 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Avakolmandik lõppes 2-2 viigiga, aga ülejäänud kohtumine kuulus seejärel täielikult Avalanche'ile. Pealevisetega oldi üle 47-24. Alex Tanguay lõpetas 1+2'ga ja kaitsja Tyson Barrie kolme sööduga. Avalanche'i kaitseliin sai selles kohtumises tagasi ka Erik Johnsoni.

Arizona Coyotes 0 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Coyotes jäi peatreeneri Dave Tippetti karjääri 400. mängus kohe alguses tule alla ja esimesel kolmandikul suudeti Karri Rämö poolt valvatud Flamesi väravat ohustada vaid kolme pealeviskega. Külalised said samas kirja kümme tükki enam. Väravad hakkasid aga tulema alles teisel kolmandikul. Jiri Hudleril oli lõpuks korjas üks koll ja kaks söötu ning 11 tabamusega on ta nüüd ka Flamesi suurim väravakütt.

Los Angeles Kings 1 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Kings kogus mängu lõpuks vaid 20 pealeviset. Blackhawks sai neid kirja 25 ja oli värava ees palju efektiivsem. Brad Richards sai oma nimele kaks kolli.

San Jose Sharks 6 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Sharksi juhtis võidule Logan Couture, kelle osalemine matšis oli veel hommikul viirushaiguse tõttu kahtluse all. Avakolmandikul tuli tema poolt kaks väravat. Üks neist läks kirja vähemuses mängides. Ducks asus viimasel kolmandikul 2-5 seisu pealt tagasitulekut üritama ja tänu Corey Perry'le ning Ryan Getzlafile jõuti ühe värava kaugele, aga rohkemaks jõudu ei jagunud. Mõlemad lõpetasid kohtumise kolme punktiga. Perry nimele jäi kaks väravat. Couture'i kõrval säras ka Tommy Wingles, kes lõpetas 1+3'ga.

Kommentaarid