Leafs purustas Bruinsi, Ducks sai jagu Kingsist

Kolmapäev on traditsiooniline rivaalide õhtu ja sel korral lasti kokku kaks ülivägevat paari. Toronto Maple Leafs võõrustas Boston Bruinsit ja Anaheim Ducks Los Angeles Kingsi. Väravate vähesuse üle ei saanud kummaski vastasseisus nuriseda.

(foto: The Canadian Press)
Leafs tegi Bruinsiga üllatavalt lihtsa töö. Phil Kesseli juhtumisel liiguti 5-0 eduseisu enne, kui Dennis Seidenberg külaliste auvärava kirja sai. Bruins saabus Torontosse üliheade ajalooliste näitajatega ja oktoobris juba käidi Air Canada Centeri publikut kurvastamas 4-1 võiduga, aga Leafs oli selleks kohtumiseks nähtavasti lihtsalt rohkem valmis. Bruinsit ootab täna ees matš Montreal Canadiensiga, ehk siis võib meeskonnale selle hajameelsuse andeks anda.

Enne tänast matši on põletav küsimus see, kes seisab Bruinsi postide vahel. Kas Tuukka Rask, kes lasi Leafsi vastu neli tükki 23 ja poole minutiga või Niklas Svedberg. Rask lasi alles teist korda oma karjääri jooksul Leafsil teha üle kahe värava. Küll on tal aga teada tuntud pahad näitajad vastasseisudest Canadiensiga.

Samuti tuleb timmida oma vähemuses mängimist. Leafsil lasti neljast olukorrast ära kasutada koguni kolm. Kolme tenorina tegid šõu ära Kessel, James van Riemsdyk ja Tyler Bozak, kes mõned mängud tagasi taas esimesse kolmikusse lasti. Kui Kesselil lasti vaid kahe värava eest hoolitseda, siis viimased kaks lõpetasid 1+2'ga.

Viimati skooris Leafs kodus Bruinsi vastu kuus tükki 14 aastat tagasi, mil samuti novembris võidutseti 7-1.


Ducksi ja Kingsi vahelises kohtumises pani tõelise peo püsti Ryan Kesler. Endine Vancouver Canucksi mängumees sai Jonathan Quicki selja taha kaks litrit ja sebis ka kaaslasele ühe kolli. Ta aitas Ducksi välja raskest seisust, kus esimesele puhkepausile pidi juba minema 0-2 kaotusseisuga. Seejuures tuli mängu avavärav Anze Kopitari karistusviskest. Kings sai avakolmandikul Frederik Anderseni väravale vaid viis pealeviset.

Teisel kolmandikul pidi taanlane silmitsi seisma seitsme üritusega, millest üks ka tema selja taha läks. Tänu Cam Fowlerile oli Ducks just ühe tagasi saanud, mil Trevor Lewis taas edu kaheväravaliseks tegi. See lõpetas ka kaks ülipehmet väravat lasknud Anderseni õhtu. Domineeriv kolmandik, kus Ducks oli pealevisetega 16-7 üle lõppes viimaks Kingsi 3-2 eduseisul.

Viimasel kolmandikul said ka karikakaitsjad oma jalad lõpuks liikvele ja Anderseni välja vahetanud Jason LaBarberat testiti 13 üritusega. Pärast Kesleri 3-3 viigiväravat läksid kaks tükki ka LaBarbera selja taha. Nende autoriteks mulluste playoffide kangelased Marian Gaborik ja Justin Williams. Ducksil jäi enda päästmiseks üheksa minutit.

Kui kellast oli kulunud 14:20 hakkas lõpuks juhtuma. Kesler tegi suurepärase soologa vahe minimaalseks ja kui normaalajast oli minna veel umbes poolteist minutit seadis kapten Ryan Getlzaf jalule taas viigi. Quickil oli normaalaja lõpuks kirjas juba 40 tõrjet.

Lisaajal tuli veel neli Ducksi üritust Kingsi ühe vastu, aga võitja saatus jäi karistusvisete otsustada. Seal skoorisid esimeses ringis Gaborik ja mängu käigus oma hooaja esimese värava teinud Jakob Silfverberg. Teises ringis võttis LaBarbera Jeff Carteri ürituse ära, samas kui Kesler skooris ning see osutus ka võidu toonud tabamuseks. Kopitaril ei õnnestunud LaBarberat üle mängida. Mangus võit Ducksile ja eriti Keslerile, kelle eksimus oli hiljuti just Canucksile karistusvisete seerias võidu kinkinud.



Tegu on läbi aegade esimese korraga, mil Ducks on viimase kuue minutiga mitmeväravalisest kaotusseisust välja tulnud ja võitnud.

Kommentaarid