Pool milli vastu taevast: Kontiola tagasi KHL-i

Suve üks vahvamaid lugusid oli kindlasti see, kuidas Petri Kontiola ostis ennast poole miljoni euro eest vabaks Tšeljabinski Traktoriga sõlmitud lepingust. Seda selleks, et viia täide oma unistus ja teenida NHL-is regulaarselt mänguaega. Oma unelma täitmiseks tehtud kulukas ohverdus lõppes aga kurvalt.

(foto: iltalehti.fi)
Kontiola ei suutnud Toronto Maple Leafsi hooajaeelses treeninglaagris silma paista ning jäi meeskonna ukse taha. Ta saadeti AHL-i, kus ta tegi Toronto Marliesi eest kaasa 11 kohtumist, kus punktiarve jäi avamata. Kiirelt sai selgelt, et tema näol on ikkagi tegu mängijaga, kellel istuvad suuremad euroväljakud palju paremini. Leafs loobus tema teenetest ja nii on Kontiola nüüd KHL-is tagasi.

Ta sõlmib lepingu Jaroslavi Lokomotiviga. Samaaegselt siirdub koos temaga Lokomotivi ka Andrei Loktionov, kes veetis mulluse hooaja NHL-is New Jersey Devilsi ja Carolina Hurricanesi rivistuses. Uueks aastaks ta aga Põhja-Ameerikast endale lepingut ei saanud.

Soome koondises sel aastal MM-hõbeda ja OM-pronksi võitnud Kontiola on seni KHL-is 258. matšiga teeninud 175 punkti (63 väravat).

Kommentaarid