Malkin tõi Penguinsile Bruinsi vastu magusa lisaaja võidu

Nädalavahetusel New York Islandersile kaks järjestikust matši kaotanud Pittburgh Penguins kaotusteseerial pikemaks venida ei lasknud. Boston Bruinsi vastu tuldi tänu Jevgeni Malkinile välja kaotusseisust ning venelane vormistas Penguinsile lisaajal ka võidu.

(foto: Winslow Townson/USA TODAY Sports)
Kohtumine algas viimasel ajal tagasihoidlikult esinenud - kuue matšiga kaks silma - Sidney Crosby väravaga. Mängitud oli siis vaid 3:33. Esimesel kolmandikul tegid mõlemas vastase väravale kümme pealeviset, kuid rohkem väravaid ei nähtud. Küll tuli aga korralikku tulevärki teisel kolmandikul.

Kui täis tiksus kolmas minut, siis oli Bruins juba juhtimas. Milan Lucic viigistas seisu ja pool minutit hiljem viis kaitsja Joe Morrow oma karjääri esimese NHL-i väravaga kodumeeskonna ette.

Penguins sai taas jalad alla kolmandiku keskel. Patrice Bergeron läks karistuspingile ja nagu meile tänavuse hooaja alguses on õpetatud - ei ole soovituslik Penguinsile ülekaalu võimalusi kinkida. Nii pandigi just sellest olukorrast tabloole 2-2.

Kõik oli ideaalselt paigas suurepäraseks viimaseks kolmandikuks, kuid see pettis paraku rahva lootuseid. Bruins jäi väga hädiseks saades 20 minutiga kirja vaid neli pealeviset. Penguinsi kõik 12 üritust võttis Tuukka Rask ära. Kusjuures soomlane oli hommikusel treeningul meeskonnakaaslase Carl Söderbergiga veidikene pusklema läinud.

Lisaaeg jõudis kesta 32 sekundit enne, kui Malkin oma õhtu teisega mängu ära lõpetas. Venelase mõlema värava puhul korjas Crosby endale söödupunkti. Marc-Andre Fleury jaoks on see karjääri 300. võit. Terry Sawchuki ja Martin Brodeuri järel sai temast nooruselt kolmas puurivaht, kes selle tähiseni on jõudnud. Sawchuki rekordi üle löömisest jäi puudu vaid 138 päeva.


Bruinsi eest tegi debüüdi supertalent David Pastrnak. Tänavuse drafti 25. valik on AHL-is olnud võimsas hoos - 17. matšiga viis väravat ja 18 silma. Talle jagus mänguaega vähem kui kaheksa minutit, aga võib arvata, et see hakkab peagi tõusma. David Krejci ei taha kuidagimoodi paraneda ning hiljuti langes auti ka Chris Kelly.

Teised kohtumised:

New York Islanders 1 -0 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Tasapisi hooaja alguses võite noppinud Islanders on nüüd jõudnud sinnamaani, kus käes ongi läbi aegade parim hooaja algus. 21-st matšist on kirjas 15 võitu. Ligi pooled kogu eelmise hooaja saagist (34)! Islanders oli kohtumises selgelt domineerivam pool, tehes lõpuks 46 pealeviset. Flyersi ajaloos on vaid üks mees enamate tõrjetega nullimängu kirja saanud. Steve Mason hoidis tänavu esimest korda paberid puhtana. Jaroslav Halak pidi Islandersi puuris tegema vaid 21 tõrjet. Karistusvisete seerias tõid kodumeeskonnale võidu John Tavares ja Frans Nielsen. Enne seda matši olid kõik tänavused Islandersi kodumängud lõppenud vähemalt kuue väravaga.

Detroit Red Wings 4 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Red Wingsile tõi võidu hooaja teise mängu pidanud Stephen Weiss. 31-aastane ründaja, kes on pärast eelmisel aastal klubiga liitumist erinevate tervisehädadega kimpus olnud, skooris kaks kolli. Kohtumist domineerinud Red Wings (pealevisked 43-26) sai nende tabamustega teisel kolmandikul 4-1 ette. Senators sai ühevärava kaugusele 35 sekundit enne lõppu.

Florida Panthers 1 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Panthers oli tagasi pikalt lääneranniku reisilt ning ärkas selles kohtumises alles viimasel kolmandikul. Siis tuli 16 meeskonna 30-st pealeviskest. Wild oli selleks ajaks ees 3-1. Jason Zuckeri poolt tuli kaks väravat. Mõlema puhul sai Mikko Koivu endale kirja söödupunkti. Skoorijate sekka sättis ennast taaskord ka Nino Niederreiter, kellel on nüüd viimasest 15-st matšist kirjas kümme kolli ja kolm söötu.

Kommentaarid