Starsile teine võit järjest

Tundub, et paar meeskonda raputavat vahetustehingut on olnud täpselt see, mida Dallas Stars vajas, et oma hooaeg lõpuks rööpasse saada. Kapteni Jamie Benni supermäng aitas meeskonnal võtta teise järjestikuse võidu. Seejuures on mõlemad tulnud kodujääl, kus varasemast kümnest kohtumisest oli kirjas vaid üks triumf.

(foto: Glenn James/Getty Images)
Näis, et õhtu Stanley karikakaitsja Los Angeles Kingsi vastu kujuneb väga lihtsaks, kui Stars võitis avakolmandiku 3-0. Benn korjas kõik oma punktid just esimesel kolmandikul tehes kaks väravat ja lisades John Klingbergi tabamuse puhul kontole söödupunkti. 22-aastane rootslane on nüüd neljamängulise punktiseeria peal ja Starsi eest sai mõni kollanokast kaitsja viimati sellise asjaga hakkama hooajal 1989/90. Selleks oli Rob Zettler.

Tyler Seguin vormis teise kolmandiku alguses kodumeeskonna eduseisu 4-0 peale enne, kui ka Kings lõpuks mängule kohale jõudis. Viimaseks perioodiks saadi seis 3-5 peale. Starsi eest skooris veel klubi eest oma debüütmängu pidanud Jason Demers, kes alles päev varem vahetustehinguga meeskonda toodi. Enne seda oli ta ennast kodupublikule tutvustanud võimsa jõuvõttega.


Justin Williamsi õhtu teine tabamus tõi viimase kolmandiku keskpaigas Kingsi vaid ühe värava kaugusele, aga kaotusseisu kustutamine lõpuks siiski välja ei tulnud. Olgugi, et viimasel kolmandikul oldi pealevisetega üle koguni 16-2 ja lõppnumbriteks 41-23.


Teised kohtumised:

Ottawa Senators 2 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Senators sai mõlemad oma väravad ülekaalust ja vajus lõpuks täiesti ära. Blues oli viimasel kolmandikul pealevisetega üle 15-5. Kokku lõpuks numbrid 33-26. Samas oli töö juba enne viimast 20 minutit tehtud. Võiduvärav läks Alexander Steeni nimele. Nulli peale ei jäänud loomulikult ka STL kolmik (Jaden Schwartz, Vladimir Tarasenko ja Jori Lehterä). Tarasenkol oli au litter võrku panna ja sellel kolmikul on nüüd viimase 11 mänguga kirjas 39 silma.

Boston Bruins 0 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiensil õnnestus Bruinsi vastu viimase kümne aasta jooksul teha nullimäng alles teist korda. Selleks pidi Carey Price tegema 33 tõrjet. Tukka Rask, kes on nüüd oma karjääri jooksul 18-st Canadiensi vastu peetud matšist võitnud vaid kolm (!), tegi 22 tõrjet. Andrei Markovist sai Canadiensi ajaloo neljas kaitsja, kes on saanud kätte saja värava piiri. Canadiens on esimest korda alates hooajast 1959/60 esimesest 22-st mängust võtnud 16 võitu. Toona lõppes aasta viienda järjestikuse karikavõiduga.

Toronto Maple Leafs 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Jäähoki Kuulsuste Halli kuuluv, endine Red Wingsi mängija Sid Abel ütles kord: "Me mängime hokit raha pärast, aga Toronto Maple Leafsi vastu mängime tasuta." Paraku jäi aga seekord viimasel kolmandikul mängimine üldse ära. Leo Komarov oli Leafsi ette viinud enne, kui Tomaš Tatar viigistas. Viimane kolmandik kuulus aga täielikult Leafsile ja nii võib meeskonna vahepealsele kriisile vist lõplikult kriipsu peale tõmmata. Tyler Bozak tegi oma karjääri esimese vähemalt kahe väravaga kodumängu. Seejuures tuli üks neist vähemusest.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Kõik väravad tehti ära teisel kolmandikul. Zach Parise viis Wildi ette, aga Steven Stamkos ja Alex Killorn hoolitsesid selle eest, et Lightning saaks mingisugusegi kättemaksu 2-7 kaotuse eest, mis oktoobri lõpus Minneapolises saadi. Hooaja esimesest 22-st mängust saadud 14 võiduga kordab Lightning klubi rekordit. Küll on aga kogutud punktisumma 30 täiesti uus rekord.

New York Islanders 4 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Jevgeni Malkin viis avakolmandikul Penguinsi ette, aga kättemaks päev varem kodus saadud kaotuse eest jäi siiski saamata. Islandersi come-backi alustas teist õhtut järjest skoorinud Matt Martin. Viimasele kolmandikule mindi viigiga, kuid see kuulus täielikult kodumeeskonnale. Pittsburghis peetud kohtumises täiesti nähtamatu olnud John Tavares lõpetas 1+1'ga. Islandersil on käsil parim algus alates hooajast 1987/88.

Philadelphia Flyers 4 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Magus revanš Flyersile eelmisel nädalavahetusel kodus Jacketsilt saadud 3-4 kaotuse eest. Kohtumist domineeriti täielikult ja pealevisetega oldi üle 37-22. Claude Giroux ja Jakub Voracek said mõlemad kirja kaks söödupunkti. Tšehh on sellega nüüd klubi ajaloos alles kuues mängija, kes on hooaja esimese 19 kohtumise jooksul teinud 10+ mitme punktiga lõppenud mängu. Giroux jaoks oli esimene sööt karjääri 400. punkt.

Washington Capitals 1 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres on märkamatult pannud kokku kolmemängulise võiduseeria. Capitalsi vastu tuli see tänu väravavaht Jhonas Enrothile, kes tegi 43 tõrjet. Ainuüksi Aleksandr Ovetškini vastu tuli ära võtta kaheksa üritust. Capitalsi ainus värav tuli Matt Niskaneni poolt ja see on tema esimene uue klubi värvides. Sabresi tabamuste eest hoolitsesid Matt Moulson ja Torrey Mitchell. Ühe punkti sai järjekordselt enda nimele noor lätlane Zemgus Girgensons.

Nashville Predators 3 - 2 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Panthers sai hakkama väiksemat sorti imega, kui 0-2'st päästeti endale lisaaeg normaalaja viimase 43 sekundiga. Rocco Grimaldi tegi oma karjääri esimese värava. Karistusvisete seerias skooris ainsana tänavuse hooaja komeet Filip Forsberg. Panthersi peatreener Gerard Gallant kiitis pärast mängu rohkelt oma väravavahti Roberto Luongot, kes tegi 48 tõrjega kindlasti oma pika karjääri ühe vägevama mängu.

Colorado Avalanche 4 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Avalanche, kes pani sel nädalal kolm mängijat vigastuste listi, jäi avakolmandikuga 1-3 taha. Teiste seas skooris Hurricanesi eest oma debüütmängul Andrej Nestrasil, kes oli neljapäeval Red Wingsi poolt waive'itud. Avalanche'i võiduvärav tuli poolteist minutit enne lõppu Zach Redmondi poolt. 26-aastane ründaja lõpetas mängu kahe tabamusega.

Calgary Flames 5 - 4 (KV) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils alustas sel hooajal esimest korda ilma Cory Schneiderita. Postide vahel sai oma võimaluse Scott Clemmensen. Esimesed kaks kolmandikku olid külaliste poolt ideaalilähedased ja viimasele perioodile võeti kaasa 3-1 edu. Seal oli kõik kontrolli all kuni 18. minutini. Kaotusseisu kustutasid Jiri Hudler ja Curtin Glencross, kelle tabamus sündis vaid viis sekundit enne normaalaja lõpusireeni. Karistusvisete seerias jäi Flames peale 2-1. Viimati oli suudetud kohtumine lõpuminutitel kaheväravalisest kaotusseisust välja tulles võita 1999. aastal.

Edmonton Oilers 1 - 7 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Seis oli teise kolmandiku neljandaks minutiks juba 6-0. Jonathan Toewsi poolt tulid kaks väravat. Marian Hossa lõpetas 1+3'ga tehes sellega üle seitsme aasta esimese nelja punktiga lõppenud põhimängu.

San Jose Sharks 3  - 4 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes sai avakolmandikuga 2-0 ette. Sharks vastas sellele omakorda teise kolmandiku 2-0 võiduga. Shane Doan viis Coyotesi viimase perioodi esimesel minutil veel kord ette, aga Joe Pavelski poolt oli vastus olemas. Külalised elasid lisaajal üle 3 vs 4 vastu olukorra ja karistusvisete seerias skooris ainsana Antoine Vermette, kes oli ülekaalust teinud ka mängu avavärava. Mikkel Bødker korjas Coyotesi esimeste väravate juures endale kaks söödupunkti ja jõudis nendega karjääri sajandani. Kui Jason Demers tegi Starsi eest eduka debüüdi, siis tema eest Sharksi saadetud Brenden Dillon mitte nii väga hea. Esiteks jäi tal varustus hiljaks, mistõttu ei saanud ta päeval mängueelsel treeningul kaasa lüüa ning ta lõpetas kohtumise -2'ga.

Kommentaarid