Sabres lõhkas Canadiensi vastu üllatuspommi

Eile tähistati tänupühade järgset musta reedet ja tõeliselt tumedaks osutus see ka Montreal Canadiensi jaoks. Liiga liider oli külas tabeli punasel laternal Buffalo Sabresil, aga mäng, kus kõik oli justkui vormistamise küsimus, kaldus lõpuks kodumeeskonna kasuks.

(foto: Bill Wippert/Getty Images)
Canadiens oli Sabersi alistanud viis korda jutti, väravate vahega 17-5. Selle seeria hulgas oli ka kuu alguses peetud matš, kus samuti Buffalos peetud mängus jõuti kahe punktini karistusvisete seerias. Ehk siis Sabresil oli kindlasti lootusekiir, millele toetuda ja kohtumisele tehti suurepärane algus.

Täitumas oli 3:30 kui Tyler Ennis tegi värava, mille üle isegi supervigurdaja Vladimir Tarasenko uhke oleks. Värava olukorras pani taaskord ühe söödupunkti oma kontole Zemgus Girgensons.

Külalised olid avakolmandikul pealevisetega 13-7 üle, aga viigini jõuti alles viimase perioodi alguses. Ülekaalu ajal suruti pool vägisi lõpuks litter Jhonas Enrothi selja taha. Värava autoriks P.A. Parenteau.

Kui viigivärava puhul võis Sabresi kiruda õnnejumalat, siis võiduvärava juures sai teda hoopis kiitma. Veidi enam, kui minut oli mängida, mil Ennis pani ülekaalu ajal litri ründetsooni. See lendas värava taha ja Canadiensi puurivaht Carey Price läks seda ära koristama. Litter sai aga väga kummalise põrke, millest see lendas värava ette, kus Matt Moulson pidi mänguvahendi lihtsalt tühja võrku toimetama.


Teised kohtumised

Washington Capitals 5 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Capitals tahtis järjekordselt ilusat seisu ära rikkuda, kui avakolmandikul mängiti viimase minutiga 2-0 edu maha. Lõpuks jõuti siiski Aleksandr Ovetškini juhtimisel kahe punktini ja sellega rikuti ära Jack Capuano 300. mäng Islandersi treenerina. Võiduvärava kirja saanud Ovetškin on nende arvestuses nüüd koos Peter Bondraga jagamas klubi rekordit. Mõlemal on neid kirjas 73.

Boston Bruins 2 - 1 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Bruins elas üle avakolmandikul kaotusseisu jäämise ja normaalaja lõpus neljaminutilise karistuse. Võit saadi kätte veidi enam, kui minut enne lisaaja lõppu, mil väravakangelaseks tõusis Dougie Hamilton. Tuukka Rask tegi 37 tõrjet, millest 15 tulid viimasel kolmandikul.

New Jersey Devils 4 - 5 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Devils puterdas ära 4-1 eduseisu. Mike Cammalleri tegi kaks kolli. Jaromir Jagr sai oma karjääri 709. värava ja tõusis nüüd nende arvestuses läbi aegade edetabelis kuuendale kohale. Teise kolmandiku keskel oli kodumeeskonnal võimalus enamvähem täpselt kaks minutit kasutada kahemehelist ülekaalu, aga selle aja jooksul saadi Petr Mrazeki poolt valvatud Red Wingsi väravale vaid üks pealevise. 22-aastase tšehhi jaoks oli karistusvisete seeria karjääri esimene ja kuna mängiti Devilsi vastu, siis loomulikult tuli sealt ka võit.

Pittsburgh Penguins 2 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Väga kehva esituse teinud Penguins sai sellest hoolimata viimasele kolmandikule 2-2 viigiga. Seal jäädi aga kiirelt taas kaotusseisu ning väljatulemiseks jõudu ja õnne ei jagunud. Pealevisetega oli Hurricanes lõpuks üle 35-22. Ilusa mängu tegi Jiri Tlusty, kelle nimele jäid nii mängu esimene kui viimane värav. Lisaks sai ta enda nimele ka ühe söödu.

Columbus Blue Jackets 0 - 5 Vancouver Canucks (tipphetked)

Jackets oli mängus kuni teise kolmandiku 16. minutini. Siis tegi Chris Higgins mängu esimese värava ja külalised läksid oma teed. Nick Bonino korjas kolm söödupunkti. Ryan Miller tegi hooaja kolmanda nullimängu 31 tõrjega. Võiduga võttis Canucks liiga esikoha enda kätte. Hooaja esimese 23. mänguga saadud 16 võitu ja 33 punkti on mõlemad klubi rekordid.

Florida Panthers 3 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Olgugi, et Panthers oli lõpus pealevisetega 46-24 üle, said külalised kaks korda juhtida. Kodumeeskond pääses kehvast seisust alles viimasel kolmandikul. Sean Bergenheim tegi kohe selle alguses 2-2 viigi ja Jimmy Hayes tõi seitse minutit hiljem võidu.

St. Louis Blues 4 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Sarnaselt mitmetele teistele favoriitidele oli ka Blues enda käima saamisega suurtes raskustes. Läks aga paremini, kui Penguinsil või Canadiensil. Pealevisked lõpuks 41-16 ja edukalt tuldi kaks korda välja kaotusseisust. Võiduvärav tuli 40 sekundit enne lisaaja lõppu Vladimir Tarasenko poolt. Venelasest võlur jäi seekord aga T.J. Oshie varju. Ameeriklane lõpetas 1+2'ga.

Dallas Stars 4 - 5 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Ülikehvalt alustanud Stars jäi 0-3 taha enne, kui mängima hakati. Siis jõuti 4-3 ette, aga Thomas Vanek viis mängu siiski lisaajale. Seal tõi külalistele võidu Marco Scandella. Aleš Hemsky sai Starsi eest kirja oma esimese värava ja karjääri 500. punkti. Kohtumise edukaimad olid Vanek 1+2'ga ja Zach Parise kolme söödupunktiga. Wild on nüüd võitnud kõik Kesk divisjoni vastu peetud matšid, samas kui Stars on seni divisjonikaaslaste vastu veel võiduta.

Kommentaarid