Oilers vallandas väravavahtide treeneri

Edmonton Oilers on uue hooaja esimeste kuudega endale taaskord paraja augu kaevanud, millest proovitakse nüüd kuidagimoodi välja ronida. Kui uudis selle kohta, et klubi on hakanud otsima uut ründajat tundus kummalise ja võib isegi öelda naljakana, siis uus sõnum on palju tõsiseltvõetavam. Aastaid kehvade väravavahtide tulemuste all kannatanud klubi on nüüd vahetanud puurivahtide treenerit.

(foto: edmontonlife.ca)
Pärast viieaastast koostööd lõpetati leping Frederic Chabot'ga. Ameti võtab üle Dustin Schwartz. Endine AHL-i hooaja parim väravavaht Chabot veetis NHL-is viis hooaega kolme meeskonna varuväravahina. Schwartzi näol on tegu puurivahiga, kelle mängijakarjäär piirdus ülikooli liigaga. Ta oli väravavahtide treeneri, või siis konsultandina, nagu armastatakse öelda, ametis Oilersi WHL-i tütarmeeskonna Edmonton Oil Kingsi juures.

Schwartzi valva pilgu all lasi Oil Kings eelmisel hooajal enda selja taha vähim väravaid ja võitis ka WHL-i tiitli.

Chabot'd on omal ajal kõvasti kiitnud endine Oilersi esikinnas Devan Dubnyk ja samuti jättis mees hea mulje Ilja Brõzgalovile, kui venelane mullu mõne aja Edmontonis veetis. Samas oli Dubnyk Oilersis väga keskpäraste numbritega ja tema vorm läks lõpuks ikkagi sedavõrd metsa poole, et ta lõpetas mulluse hooaja AHL-is. Nüüd on ta Arizona Coyotesis ennast taas leidnud ja tasapisi Kanada koondisega Sotšist olümpiakulla saanud Mike Smithi pingile puksimas.

Ben Scrivensi ja Viktor Fasthi näol sai Oilers endale uueks hooajaks korraliku väravavahtide tandemi, aga mõlemad on seni stabiilse vormi leidmisega olnud hädas. Seega võib öelda, et Chabot vallandamine on igati õigustatud käik.

Scrivens tunnistas pärast uudise teada saamist, et peab Chabot vallandamises ennast süüdlaseks ja tõdes, et tegu on kurva päevaga. Samas on selgemast selgem, et Oilers vajab uusi tuuli selleks, et ennast lõpuks korda saada.

Kommentaarid