Bruins lõpetas kohutava nädala võiduga

Alates 2007. aastast Boston Bruinsi peatreenerina töötav Claude Julien oli enne lõppevat nädalat vaid korra näinud kahte järjestikust suurt kaotust. Bruins lasi nädala keskel Toronto Maple Leafsil ja Montreal Canadiensil ennast peksta kogusummaga 11-2. Kohutavale nädalale pandi aga võidukas punkt.

(foto: Brian Babineau/Getty Images)
Bruins oli tagasi kodus, kus enne tänast oli käimas neljamänguline võiduseeria. Algus Carolina Hurricanesi vastu viiendat järjestikust võitu ei lubanud, kuid liivapaberiga nühiti see siiski lõpuks välja.

Aleksandr Sjominita mänginud külalised läksid kaheksanda minuti alguses Jiri Tlusty hooaja seitsmendast väravast ette.


Pool minutit pärast Tšehhi snaipri tabamust oli Hurricanesil ideaalne võimalus veelgi oma eduseisu suurendada. Üle pooleteise minuti saadi kasutada kahemehelist ülekaalu, aga Bruins pidas turmtule all eeskujulikult vastu. See tõi kodumeeskonnale hoo, mis viis nad kolmandiku lõpuks eduseisu.

Esmalt tegi Seth Griffith üliõnneliku värava, kus litter lendas lõpuks Andrej Sekera uisust Cam Wardi selja taha.


2-1 tuli 50 sekundit enne kolmandiku lõppu. Brad Marchandi poolt tehtud ilusa eeltöö tulemusena skooris Patrice Bergeron.


Marchandi jaoks on see karjääri sajas söödupunkt. Bruins sai kaks väravat vaid kuue pealeviskega. Tukka Rask tõrjus esimesel kolmandikul 15 üritust.

Teisel kolmandikul olid rollid justkui vahetunud. Hurricanes sai kirja kolm pealeviset, Bruins 14, aga väravad jäid nägemata.

Viimasel kolmandikul rahuldus Bruins vaid nelja pealeviskega, samas kui Hurricanesil lubati Raski ohustada veel 15 üritusega. Üheksa minutit enne lõppu näis, et Bruins on võidu ära kindlustanud, kui litter kolmandat korda Wardi selja taha lendas, aga Gregory Campbell oli teda selgelt väravaalas takistamas.


Ward kolis kaks minutit enne lõppu pingile ära, kuid Bruins tuli vähemuses mängides kenasti toime. 

Bruinsi järgmine matš on meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva kodus St. Louis Bluesi vastu. Hurricanes paneb oma nädalale punkti homme, mil kodus võetakse vastu San Jose Sharks.

Kommentaarid