Leafs pesi Lightningu vastu häbi maha

Kahes viimases mängus suured kaotused saanud ja viimase matši lausa 2-9 tappa saanud Toronto Maple Leafs on võidurajal tagasi. Kokku kolmemänguline kaotusteseeria murti koduse 5-2 võiduga Tampa Bay Lightningu vastu. Kaks punkti haarati endale halastamatu teise kolmandikuga.

(foto: Tom Szczerbowski/USA TODAY Sports)
Meeskonnad läksid teisele perioodile vastu 1-1 viigiseisult. David Clarkson oli juba teisel minutil Leafsi ette viinud enne, kui Alex Killorn kolmandiku lõpuminutitel vähemusest viigistas. Seejuures oli Leafsil kasutada ka 5 vs 3 olukord olgugi, et teise karistuse juures käis Nazem Kadrit torkimas hoopis meeskonnakaaslase kepp.


Teise kolmandiku lumepalli pani veerema oktoobri alguses Lightningu poolt waive'itud ja Leafsiga liitunud Richard Panik. Seda suuresti tänu kaitsja Matt Carle'i uskumatule valesöödule. 3-1 tuli 13. minutil ja paar minutit hiljem oli vahe juba kolmeväravaline - need tabamused James van Riemsdyki poolt.

Lightningu boss Jon Cooper rääkis pärast mängu, et tema hoolealused olid nagu treeninglaagri esimesel päeval ning mängutempost jäi puudu. Külaliste jaoks läks lugu veidi ilusamaks alles viis minutit enne lõppu. Cooper tegi siis julge käigu ja hakkas juba siis kuue väljakumängijaga üritama. See kandis kiirelt vilja - 4:13 enne lõppu tegi Steven Stamkos vahe kaheväravaliseks.

Külalised suutsid veel paar head momenti tekitada, kuid oma kontole rohkem enam lisada ei suudetud. Roman Polak pani mängule punkti tühja võrku tehtud väravaga.


Teised kohtumised:

Philadelphia Flyers 2 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Kohtumine algas Eric Lindrosi ja John LeClairi Flyersi Kuulsuste Halli pühitsemisega.


Pärast väravateta lõppenud avakolmandiku sai Wild kaks korda juhtida, aga Flyers ei tahtnud küljest ära kukkuda. See juhtus alles viimasel minutil, mil Jason Zucker pani kotti oma hooaja kuuenda. Flyers domineeris esimest kahte kolmandikku, olles siis pealevisetega üle 27-13. Wild keeras ennast aga viimasel perioodil käima ja jäi seal peale 16-12. Wild suutis viimati viimasel minutil võiduvärava teha viis aastat tagasi. Selle autoriks oli praegune New Jersey Devilsi kaitsja Marek Židlicky.

Montreal Canadiens 4 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Vladimir Tarasenko (kes siis veel, eks ole) viis Bluesi avakolmandikul ette, aga sellega oli külaliste jaoks kogu moos. Oma 26ndat sünnipäeva tähistanud Max Pacioretty sai kirja kaks kolli. Viimase pani Jake Alleni selja taha endine Bluesi mees Lars Eller. Canadiens alistas Bluesi viimati kodujääl kümme aastat tagasi. Kodumeeskond teatas vahetult enne kohtumist vahetustehingust - ründaja Rene Bourque saadeti Anaheim Ducksile ning vastu tuli kaitsja Bryan Allen.

Ottawa Senators 3 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Predators sai juba neljandal minutil Shea Weberi ülekaalu väravast ette, aga Senators vastas sellele kolmeväravalise teise perioodiga. Olli Jokineni esimene värav Predatorsi värvides kohe viimase perioodi alguses andis külalistele veel lootuse ja 16 pealeviskega korraldati Robin Lehneri värava all korralik möll (Senators sai ise kirja vaid kolm üritust), aga viigivärav jäi tulemata.

Winnipeg Jets 3 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Tatraputru ei söö täna mitte ükski Jetsi mängija ega fänn, kuna Tomaš Tatar rikkus oma kahe väravaga ilusa mängu ära. Jets oli kenasti 2-0 ees enne, kui Slovakkia noorhärra omi asju tegema hakkas. Kodumeeskond sai veel nautida ka 3-2 edu, kuid see sulas viimasel kolmandikul kaotuseks. Võiduvärav läks ka just Tatari nimele.

Dallas Stars 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Starsile tõi hooaja teise koduvõidu võimas viimase kolmandiku algus. Sinna mindi kaotusseisuga, kuid 19. sekundil tegi noor kaitsja John Klingberg oma karjääri esimese väravaga viigi ja esimese minuti täis tiksumise hetkeks oli Cody Eakin juba ka kodumeeskonna juhtima viinud. Lõppskoori vormistas Jason Spezza neli minutit enne lõppu. Uinuv kaunitar Aleš Hemsky korjas üles kaks söödupunkti.

Colorado Avalanche 2 -3 Washington Capitals (tipphetked)

Kolmandat mängu järjest Semjon Varlamovita mänginud Avalanche tuli kaks korda edukalt kaotusseisust välja, aga kuus minutit enne lõppu polnud Aleksandr Ovetškini vastu mitte midagi teha. Vene püss tegi oma karjääri ühe vägevama värava näidates tõelise väravaküti instinkte ning finišeerimisoskust.

Calgary Flames 3 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks läks kaheksanda minuti alguseks 2-0 ette, aga Flames roomas avakolmandiku teise poolega juba järgi. Teisel kolmandikul jagati kaks tükki võrdselt ära ja siis viimasel perioodil tuli Patrick Kane ning mida Patrick Kane kõige paremini oskab? Ta tegi oma hooaja seitsmenda värava. Seejuures on viis neist tulnud just viimasel kolmandikul. Neljandal minutil tegi mängu avavärava Adam Clendening, kellest sai pärast 2006. aastat ja Dustin Byfuglienit esimene Blackhawksi kaitsja, kes on oma debüütmängus skoorinud.

Vancouver Canucks 3 - 4 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducksi armuafäär lisaaja ning karistusvisetega jätkub. Kokku on viimasest kümnest mängust nüüd koguni kaheksa tükki viidud normaalajast edasi! Enamus neist oli lõppenud kaotusega, kuid siin läks teisiti. Olgugi, et töö võinuks juba ka normaalajaga tehtud olla. Avakolmandik võideti 2-0. Teine osati aga 0-3 kaotada. Seejuures tulid kaks tükki pooleminutise vahega. Kodumeeskonna esimese tegi Bo Horvat, kelle jaoks oli see karjääri esimeseks väravaks. Seejuures sai temast üle 11 aasta esimene teismeline, kes Canucksi eest oma esimese värava on teinud. Viimati oli selleks meheks Ryan Kesler, kes oli nüüd Rogers Arenal tagasi Ducksi särgis. Kogu kohtumise vältel kostitati teda vilekooriga. Külalised said lisaaja kätte kaheksa minutit enne lõppu tänu Matt Beleskey'le. Karistusvisete seerias skoorisid ainsatena Corey Perry ja Jakob Silfverberg.

San Jose Sharks 2 - 3 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Kahe kolmandiku järel oli Sharksil pealevisetega edu 25-15. Tänu Nick Bjugstadi tabamustele oli mänguseis aga Panthersi kasuks 2-1. Kodumeeskonnale päästis punkti Patrick Marleau. 2-2 viigivärav tuli 34 sekundit enne normaalaja lõppu. Karistusvisete seerias jäi Panthers peale 2-1. Seal tuli otsustav tabamus samuti Bjugstadi poolt.

Los Angeles Kings 3 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Külalistel oli rammu kaheks viigiväravaks, aga kolmandaks enam mitte. Võiduvärava puhul lõpetas Tanner Pearson 11-mängulise väravapõua. Kingsil on nüüd kirjas kümme koduvõitu, mis on liiga parim näitaja. Hurricanes on välismängudest saanud vaid kaks võitu.

Kommentaarid