Lightning hävitas Ryan Callahani juhtimisel Rangersi

Alles see oli, kui Benoit Pouliot käis New York Rangersit kummitamas. Nüüd tegi sama triki ära Ryan Callahan. Meeskonna endine kapten, kellest eelmise hooaja üleminekute tähtajal Martin St. Louis'i vastu loobuti, sai Tampa Bay Lightningu 5-1 võidumängus kirja kaks väravat.

(foto: Alex Goodlett/Getty Images)
Kuigi ega Callahan polnud ainus endine Rangersi mees, kes Madison Square Gardenis teistsuguse särgiga jääle tuli. Lisaks temale olid külalistena kodus tagasi Anton Stralman ja Brian Boyle. Lightningu peatreener Jon Cooper tegi ka väga laheda käigu, kui pani kolmiku algrivistuses väljakule. Seejuures ütles kiirelt Lightningu üheks võtmemängijaks tõusnud Stralman enne matši: "Me pole sellest omavahel palju rääkinud, kuid oleme ühisel arvamusel, et kui on mõni mäng, mida me kindlasti soovime võita, siis on selleks just see."

Oli siis selleks lõpuks just ühe kolmiku meeletu enesetõestamise soov või midagi muud, aga Lightning ei andnud Rangersile mitte mingisugust võimalust. Avakolmandik lõpetati 2-0 eduga ja lõpuks oli pealeviskeid kirjas ligi kaks korda rohkem - 30-16.

Cooper pidas pärast matši võtmemomendiks teise kolmandiku algust, mil St. Louis oli ülekaalust suutnud ühe tagasi teha. Selle järgselt läksid Steven Stamkos ja Alex Killorn üksteise järel kiirelt karistuspingile, aga Lightning elas kahemehelise vähemuse üle. Seejuures tähendas St. Louis tabamus seda, et ta on nüüd oma karjääri jooksul skoorinud kõigi NHL-i meeskondade vastu. 14 aastat tagasi sai ta seda Lightningu vastu proovida Calgary Flamesi värve esindades, aga jäi siis kahe matšiga nulli peale.

Olles mullu NHL-i ajaloo esimese kaptenite vahelise vahetustehingu selge võidumees, jäi kogenud ääreründaja nüüd siin kindlaks kaotajaks. Ta sattus olema jääl kõigi Lightningu väravate ajal, mida ei tehtud ülekaalust (4).

St. Louis'ilt Lightningu kapteniameti üle võtnud Stamkos toetas Callahani ühe värava ja kahe sööduga.

Huvitaval kombel tulid St. Louis ja Callahan kohtumisele identsete näitajatega. Mõlemal oli hooajast kaasas kuus väravat ja seitse söötu.

Kommentaarid