Andrew Ference lõpetab pärast 16 hooaega

16 hooaega NHL-is mänginud ja 2011. aastal Boston Bruinsi särgis Stanley karika võitnud Andrew Ference on teatanud karjääri lõpetamisest. Kuigi tehniliselt võttes on see juba pikemat aega läbi olnud. Tõsine puusaprobleem jättis talle eelmisel hooajal vaid kuus matši ning läinud aasta jäi tal täielikult vahele.

(foto: oilonwhyte.com)
Ference tegi oma viimased mängud sünnilinna klubi Edmonton Oilersi rivistuses, olles aastatel 2013-15 ka meeskonna kapten. Lisaks Oilersile ja Bruinsile jõudis ta pika karjääri jooksul kanda veel Pittsburgh Penguinsi ja Calgary Flamesi särki. Kokku 907 põhihooaja mängus, mille jooksul õnnestus koguda 225 punkti (43+182).


"NHL-is mängimist lõpetades mõistan, et mul on probleemiks võimetus tänada kõiki neid sadu inimesi, kes aitasid mul täita eesmärgi mängida maailma parimas liigas. Mitte keegi ei jõua siia üksi, eriti keskpärase kasvu ja oskustega kutid. Kui arvad, et väärid minult tänu, siis arvatavasti nii ka on," vahendab Oilersi koduleht oma ekskapteni sõnu.

Ference mängis Stanley karika finaalseerias ka aastal 2004 ning talle anti liidriomaduste ja kohalikus kogukonnas tehtud töö eest hooajal 2013/14 King Clancy trofee.

Kommentaarid