Ryan Johansen sai sünnipäevaks 64-miljonilise lepingu

Tuleval esmaspäeval 25. sünnipäeva tähistav Ryan Johansen võib kõigile soovijatele muretult välja käristada. Nashville Predators teatas, et on oma esitsentriga sõlminud 8-aastase lepingupikenduse, mille koguväärtuseks 64 miljonit dollarit.

(foto: fanragsports.com)
Palgafondist kaheksa miljonit ära võttev leping on läbi aegade suurim, mille Predators välja on jaganud.

"Poolteist aastat tagasi tegime Ryani saamiseks Columbusega tehingu, mis sai meie jaoks pöördepunktiks. Läbirääkimiste käigus ütles tema agent, et Ryan on meeskonna vedur ja nõustun sellega täielikult. Arvan, et järgmise kaheksa aasta jooksul läheb meil väga hästi ja kui meil hästi läheb, siis on Ryan Johansen kõigis võitudes väga olulisel kohal," kommenteeris Predatorsi peamänedžer David Poile.

Johansen sai lõppenud hooajal kirja karjääri parimat tähistavad 47 söödupunkti ja ta jagas 61 silmaga meeskonna resultatiivseim mängija au. Temalt tuli playoffides 14 matšiga 3+10, enne kui jalatrauma tõttu tuli karikamängud läänekonverentsi finaalis pooleli jätta.

"Ma ei kõhelnud hetkekski, see oli kerge otsus," ütles pikenduse kohta Johansen. "Usun, et NHL-is ei ole hetkel Nashville'ist paremat kohta mängimiseks."

Predatorsil on nüüd tänavu Stanley karikast vaid kahe võidu kaugusele jäänud meeskonnast 11 mängijat lepinguga seotud vähemalt 2020. aasta suveni ning üle 5.4 miljoni on veel kasutamata palgaruumi.

"Oleme oma tuumiku lukku pannud ja teinud paljude kuttidega lepingud mitmeks aastaks. Loodan, et oleme teinud õiged valikud ja usun, et nii ka on," rääkis Poile tulevikust. "Arvan, et meie riietusruum on väga ühtehoidev, seega mõtlesin, et on nii minu kui meeskonna huvides teha suure osa meeskonnaga pikaks ajaks lepingud, et nad saaksid pikalt koos mängida."

Johansen asub keskmise töötasu osas oma kaheksa miljoniga liiga palgaedetabelis jagama 15.kohta.

Kommentaarid