Patrick Marleau siirdub Torontosse

Kui Joe Thornton jätkab San Jose Sharksis, siis klubi teine saurus Patrick Marleau jalutab ikkagi minema. Toronto Maple Leafs teatas, et on ülikogenud ründaja võtnud kolmeks aastaks palgale. Mitmete Sharksi rekordite omanikule makstakse kokku 18.75 miljonit dollarit.

(foto: sportscoaster.com)
Parim, mis Sharksil endal välja käia oli jäi kahe aasta ja kümne miljoni peale.


"Olen väga elevil ja rõõmus, et saan kuuluda Maple Leafsi organisatsiooni. Kanadas sündinud mängijana on suureks auks nimetada end üheks Maple Leafiks. Selle otsuseni jõudmine võttis aega, aga olen selle nüüd teinud ja sellega rahul," rääkis septembris 38-aastaseks saav ründaja pärast lepingu allkirjastamist.

Marleau, kes tegi oma NHL-i debüüdi kaks nädalat pärast Auston Matthewsi sündi, on üks mitmest vanematest mängijatest, kelle Leafs endale vabaagentide hulgas lisanud. Kahekordne olümpiavõitja saab ka uhkustada sellega, et on liiga ajaloo vanim mängija, kes vähemalt 600 järjetikuses kohtumises kaasa löönud. Tema raudmehe seeria algas 2009. aasta aprillis, 624 mängu tagasi.

Meeskonna peatreener Mike Babcock ei karda, et vanad jalad noorele meeskonnale koormaks saavad.

"Isegi, kui ta väravaid ei tee, suudab ta uisutada. Ta on igal õhtul võimeline mängima parimate mängijate vastu," märkis Babcock Marleau kohta. "Kas te olete teda uisutamas näinud?"

Marleau läheb uue meeskonnaga esimest korda San Josesse tagasi juba päris hooaja alguses, 30. oktoobril.

Kommentaarid