Hokiportaal: järgmisel aastal võivad neli eestlast NHL-i draftis valituks saada

Nädal tagasi Chicagos toimunud NHL-i draft eestlastele häid uudiseid ei toonud, kuigi Robert Arrakuga seoses väikesed lootused olid. Põnevusega tasub aga uuesti oodata järgmise aasta drafti. Hokiportaal eurohockey.com kirjutab, et seal võivad valituks saada isegi neli eestlast.

(foto: sport.err.ee)
Artikli autor Steven Ellis, kes nimetab end obskuursete hokimaade fanatiks, peab jätkuvalt Arrakut kõige huvitavamaks valikuks.

"Suure, jõulise tsentrina, kes võidab omajagu tähtsaid lahtiviskeid, saabus Arrak läinud hooajal USHL-i Cedar Rapids RoughRidersisse, kus 18-aastane mängumees kogus 37 mänguga kuus punkti. Arvatavasti oli just tema kahvatu produktiivsus põhjuseks, miks temast mööda vaadati. Ent tema tugevad esitused 2. divisjoni juuniorite maailmameistrivõistlustel pidid kindlasti talle tähelepanu tõmbama," kirjutab Ellis.

Lisaks toob Ellis välja väravavahid Conrad Mölderi ja Christopher-Kullervo Jõgi ning ründajad Kristofer Jõgi ja Morten Arantez Jürgensi.

Ellis nimetab Mölderit üheks Euroopa alahinnatuimaks väravavahiks, lisades: "Ta on atleetlik puurivaht, kes mängib alati olukorrad lõpuni. Mölderi esitused on viimastel aastatel väärinud tähelepanu. Tallinnas sündinud Mölder lõpetas hooaja Lahti Pelicansi U18 meeskonnas 30 mängu peale kogutud tõrjeprotsendiga 93.5, mis tõi talle liiga parima väravavahi nimetuse."

Jõgi puhul on rõhutatud kehva meeskonna eest näidatud 91.6%-list tõrjete efektiivsust ning samuti saab ta kiitust juuniorite MM-il tehtud esituste eest.

Ründaja Jõgi (noorhärrad pole omavahel sugulased) teenis ära isegi konkreetse võrdluse ühe NHL-i mängijaga.

"Jõgi pole suure kasvuga mängija, aga tal on füüsiline külg, nagu Antoine Rousselil," märgib Ellis. "Ta ei kujuta endast nii suurt ohtu rünnakul nagu mõned teised Eesti mängijad, aga tema kaitsemäng ja piiri peal tegusemisel põhinev mängustill on talle 17-aastasena toonud juba tunnustust."

Jürgensi puhul on välja toodud head esitused koondises 16-aastasena endast vanemate vastu.

Ellis on viie nime puhul maagilise numbrina märkinud nelja seetõttu, et Mölder pole Eestit esindama jõudnud. Oktoobris 18-aastaseks saav mängumees on ka ise varasemalt tunnistanud, et soovib hoopis Soome koondisesse pürgida.

Sarnane lugu on ka Otar Sakhokiaga, keda Ellis isegi välja ei too. Tartus sündinud noormees omandas hokihariduse Peterburis ja näeb end tulevikus Venemaa esindajana.

Artiklit saab täismahus lugeda SIIT.

Kommentaarid