Agent tahab Tortorellast teha NHL-i ühe enimteeniva peatreeneri

Möödunud hooajal esimese ameeriklasest peatreenerina NHL-is 500 võiduni jõudnud John Tortorella on end pärast madalseisu tõstnud uuesti liiga hinnatuimate treenerite sekka. See peaks temast tegema ka NHL-i ühe enimteeniva peatreeneri. Vähemalt seda soovib tema agent Neil Glasberg.

(foto: si.com)
Tortorellal on lepingust Columbus Blue Jacketsiga aasta veel minna ning eelmisel kuul kinnitas klubi peamänedžer Jarmo Kekäläinen, et uue kontrahtiga seoses on alustatud läbirääkimisi. Need võivad aga venida päris pikale, kui Glasberg oma tahtmise saab.

"Kes valiti äsja aasta parimaks treeneriks? Ta ei võitnud ka Jack Adamsi trofeed alles esimest korda," rääkis Glasberg nädalavahetusel. "Ta on võitnud Stanley karika. Blue Jacketsil oli äsja ülekaalukalt klubi ajaloo parim hooaeg. Jah, ta peaks olema liiga enimteenivate treenerite hulgas."


NHL-i treenerite palgad on viimastel hooaegadel hakanud mühinal kerkima. Toronto Maple Leafs, kes maksab Mike Babcockile hooaja peale 6.25 miljonit dollarit, pani 3015. aastal märgi maha ja pärast seda on Chicago Blackhawksi Joel Quenneville saanud pikenduse aastatasuga kuus miljonit ning Claude Julien teinud Montreal Canadiensilt lepingu, mis toob talle ühe hooaja eest sisse viis miljonit.

Blue Jackets pole eales varem maksnud mõnele peatreenerile üle 1.5 miljoni aasta peale. Tortorellale on seni makstud vaid 750 000 dollarit. Kokku on tema aastapalk kaks miljonit, aga ülejäänud osa on tulnud värvika peatreeneri endiselt tööandjalt Vancouver Canucksilt, kes võttis ta 2013. aastal kuni hooaja 2017/18 lõpuni palgale.

Kommentaarid