Vähemuse spetsialist Pageau sai Senatorsilt kolmeaastase pikenduse

Ottawa Senatorsi üheks võtmemängijaks kerkinud Jean-Gabriel Pageau veedab veel kolm aastat Kanada pealinnas. Senators teatas, et piiratud vabaagendi staatuses olnud ründajaga tehti uus leping, mis kasvatab 24-aastase ründaja pangakontot kokku 9.3 miljoni dollari võrra.

(foto: Getty Images)
Ottawas sündinud ja kasvanud Pageau on Senatorsi viie aasta tagune drafti 4. ringi valik, kellest meeskonna jaoks kujunenud väga väärtuslik mängumees. Eriti vähemuses mängides. Pageau juhtis hooajal 2015/16 liigat seitsme vähemuses tehtud väravaga. Samal hooajal tulid ka tema karjääri senised parimad näitajad 19 väravat ja 43 punkti.

Möödunud hooajal kukkus Pageau produktiivsus põhihooajal 33 silma peale, ent temast sai idakonverentsi finaali jõudnud meeskonna üks playoffide kangelastest. 19 kohtumisega läks kirja 8+2, mille hulgas üks hiilgav nelja väravaga esitus.


Pageau on kaks hooaega järjest teinud kaasa kõik põhihooaja matšid ja kui tervis järsku jukerdama ei hakka, siis saab temast uue hooaja alguses klubi ajaloo jooksul üheksas mängija, kes pannud kokku 200-st mängust koosneva raudmehe seeria.

Kolmeaastase pikenduse on saanud ka üks teine lõppenud hooaja playoffide heeros. Frederick Gaudreau, kellest sai NHL-i ajaloos alles teine mängija, kes karjääri esimesed kolm väravat finaalseerias teinud, on sõlminud Nashville Predatorsiga uue lepingu. 24-aastane ründaja jätkab järgmisel kahel aastal kahesuunalise lepinguga, mille kohaselt on tema palk NHL-is 650 000 ja AHL-is 70 000 dollarit. Lepingu viimane aasta on ühesuunaline ja 700 000 dollariga. Loodetavasti kuulub lepingusse ka õigus omada kohta riietusruumis, mida sel aastal veel polnud.

Kommentaarid