Lightninguga pika uue lepingu teinud Johnson sihib karikavõitu

Selle nädala alguses jagati taas üks suur leping välja. Tampa Bay Lightning tegi piiratud vabaagendi Tyler Johnsoniga 7-aastase pikenduse, mille väärtuseks 35 miljonit dollarit. Juuli lõpus 27-aastaseks saav ründaja jätkab klubis rõõmuga ja sihib karikavõitu.

(foto: cbc.ca)
Johnson on pärast kaardile tõusmist viimasel paaril hooajal vigastustega võideldes üsna kahvatult esinenud, ent teenis sellele vaatamata klubi ühe suurima lepingu. Tema keskmisest tasust (5 miljonit) on väljakumängijatest suurema raha peal vaid kolm meeskonnakaaslast.

"Me oleme sellele olnud lähedal," ütles lõppenud hooajal 45 punkti (19+26) kogunud Johnson pärast uue lepingu saamist karikavõidu kohta. "Arvan, et meil on mängijate grupp, kes selleks võimeline ja see oli üheks peamiseks põhjuseks, miks ma tahtsin siia jääda. Tunnen, et siin on mul parimad karikavõidu võimalused."

Ameeriklane on seni karika peale mängides endast kõik välja pigistanud. Kui meeskond 2015. aastal Stanley karika finaalseerias mängis, siis oli Johnson playoffide edukaim väravakütt ning jäi punktide osas Patrick Kane'iga esikohta jagama. Kokku on tal 47 playoffide kohtumisega kirjas 42 punkti (21+21) ehk keskmiselt 0.89 mängu kohta. Põhiturniiril on tema keskmiseks punktisaagiks olnud 0.69.

"Ta on meie tuumiku liige ja oma parimates aastates. Oleme rahul, et panime ta pikaks ajaks lukku," kommenteeris lepingut Lightningu peamänedžer Steve Yzerman.

Yzerman on hiljuti pabereid määrinud ka möödunud hooajal läbimurde teinud kaitsja Jake Dotchiniga, kes saab kahe aasta peale 1.625 miljonit. Viimasena on vaja lepinguni jõuda Ondrej Palatiga, kes samuti piiratud vabaagent. Manööverdamiseks on jäänud veidi üle 8.5 miljoni palgaraha.

Kommentaarid