Mihhail Grigorenko pani kodu poole ajama

Paari aasta tagune suurlootus Mihhail Grigorenko on otsustanud oma NHL-i karjääri peatada. 2012. aasta drafti 12. valik on teinud lepingu Moskva CSKA-ga ning mängib järgmised kolm hooaega KHL-is. Temaga on liitumas Nikita Nesterov.

(foto: dobberprospects)
Grigorenko kolis 2011. aastal Põhja-Ameerikasse ja mängis domineerivalt nii QMHJL-is kui AHL-is, ent kõrgliigas kippus ikka midagi puudu jääma. Buffalo Sabresi ja Colorado Avalanche'i peale ära jagatud 217 mängus tuli tema sulest vaid 22 väravat ja 64 punkti. Läinud hooajal jäi 75 mänguga kirja kümme väravat ja 23 punkti.

23-aastane venelane oli 2015. aasta suvel Sabresi poolne võtmeosa tehingust, mis viis Ryan O'Reilly Buffalosse. Habarovskis sündinud mängumees alustas oma endise QMHJL-i treeneri Patrick Roy käe all hästi, aga vajus pika peale ära. Kui Roy klubist lahkus, siis oli seis ka juba üsna lootusetu.

Nesterov kolib kodumaale tagasi pärast 132 NHL-i mängu. 24-aastane kaitsja jõudis neis 33 punktini (10+23). Tampa Bay Lightningus alustanud mängumees lõpetas läinud hooaja Montreal Canadiensi ridades. Tema sai samuti kolmeaastase lepingu.

Kommentaarid