Tatar sai Red Wingsilt neljaaastase pikenduse

Kolm hooaega järjest vähemalt 20 väravaga lõpetanud Tomaš Tatar saab jätkata väravavõrkude otsimist Detroit Red Wingsi särgis. 26-aastane ründaja on sõlminud neljaaastase lepingupikenduse, mille koguväärtuseks 21.2 miljonit dollarit.

(foto: redwingsnow.com)
Red Wings on klubi, kes kardab arbitraaži otsuseid nagu katku ja Tatariga seoses pääsesid nad üle noatera. Vahekohtu istung oli neljapäeval ära ning kõigi eelduste kohaselt oleks hiljemalt tänaseks määratud slovakile üheaastane leping. Reedeõhtuse kokkuleppega suudeti seda vältida. Ka mängija on rahul.

"Soovisin väga siia jääda," sõnas Tatar. "Mul on siin nii palju sõpru ja suurepäraseid suhteid riietusruumis. Olnuks väga raske omada üheaastast lepingut ja olla seoses tulevikuga teadmatuses. Olen siia jäämise üle ülirõõmus. Tunnen suurt kergendust."


Senise karjääri jooksul kokku 345 kohtumisega 194 punkti (99+95) teeninud ründaja esines alles hiljuti meedias üsna melanhoolse avaldusega, märkides et kui ta saab vaid aastase lepingu, siis on jätkamine Detroidis välistatud.

"Olen põnevil, et jõudsime lõpuks kokkuleppele. See oli veidi stressitekitav, mulle ei meeldinud, et läksime vahekohtuni välja. Arvan, et üritasime igal juhul vahekohtuniku otsuseta lepinguni jõuda ja olen väga rõõmus, et see meil õnnestus," lisas Tatar.

Vahekohtu poolt määrati viimati mõnele Red Wingsi mängijale leping 1995. aastal.

Tatar on viimase kolme hooaja peale liiga paremuselt 31. väravakütt. Punktide osas kuulub talle 147 silmaga 79. koht. Umbes samasse kanti (73. koha jagamine) jääb ta liiga ründajate seas ka oma keskmise töötasu 5.3 miljoniga.

Red Wingsi peamänedžeri Ken Hollandit ootab ees huvitav suve lõpp. Palgafond on pärast Tatari lepingut kolme miljoniga lõhki ja seda olukorras, kus uut lepingut vajab kindlasti veel Andreas Athanasiou.

Kommentaarid